Alig utaznak éjjel, változik az éjszakai buszok menetrendje

A fővárosi közösségi közlekedés nappali utasszámának visszaesésével párhuzamosan jelentősen csökkent az éjszakai járatok kihasználtsága is. Ezért a március 27-ről 28-ra, péntekről szombatra virradó éjjeltől egyes, a belvárosi szakaszok sűrűbb lefedettségét biztosító indulások kiiktatásával változik az éjszakai járatok menetrendje Budapesten.

Az éjszakai járatok új menetrendje szerint Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok. A külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az M2-es és az M4-es metró utolsó szerelvényei pénteken és szombaton is a munkanapi menetrendhez hasonlóan, fél 12 körül indulnak.

Kérjük, hogy utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.