Gumikesztyűt kapnak a BKV járművezetők

    Gumikesztyűt kapnak péntektől a BKV járművezetői, akiknek hétfőtől megkezdik a kézfertőtlenítők kiosztását is koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

    A BKV telephelyein dolgozók védelme érdekében érintés- és vízmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeznek ki, valamint minden mosdóban – telephelyeken, irodaházakban, végállomásokon fertőtlenítő hatású kéztisztító áll rendelkezésre – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.


    A társaság emlékeztetett, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a több ezer fővárosi buszvezető védelme érdekében átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon a járművezetőink nem nyitják az első ajtót. A buszok első részét kordonnal zárták el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében.


    Ezen intézkedések és eddig meghozott döntések azt a célt szolgálják, hogy lehetőleg a minimálisra csökkentsék dolgozóik veszélyeztetettségét  – hangsúlyozta a BKV a közleményében.