Kezelési költség nélkül váltja vissza a menetjegyeket és bérleteket a Volánbusz

    A Volánbusz a már megvásárolt utazási igazolványok árát bizonyos esetekben kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a koronavírus-járványra, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és a bevezetett rendkívüli intézkedésekre, köztük az oktatási intézmények bezárására és a rendezvények elmaradására való tekintettel – közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték, az utas a koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozva meghatározott feltételek mellett kérheti a jegyek, bérletek árának visszatérítését.


    Részletezik, hogy a helyközi elővételi menetjegyek visszaváltása a rajtuk szereplő indulási idő vagy érvényességi idő előtt kérhető e-mailben vagy személyesen a társaság pénztáraiban.


    A kiemelten kedvezményes, március 13. előtt megváltott helyközi, április havi vagy április első félhavi bérlet március 31-én 24.00 óráig jelzett igény esetén váltható vissza kezelési költség nélkül.  


    A március 16. előtti érvényességű, és a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes, kiemelten kedvezményes helyközi, 30 napos bérletek árának 50 százalékát térítik vissza kezelési költség levonása nélkül, amennyiben az utas e-mailben vagy valamelyik pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét. 

 
    A teljes árú bérletek visszaváltása egyedi elbírálás alapján történik.


    A menetdíj- és bérletvisszatérítési igény a rendkívüli helyzetre való tekintettel nemcsak a vásárlás helyén, hanem bármelyik Volánbusz pénztárban benyújtható egy kérelem kitöltésével.


    A visszatérítés ebben az esetben utólag történik átutalással vagy postázással, 30 napon belül – tájékoztatott a Volánbusz.  


    A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról továbbra is a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják az utasokat – hívja fel a figyelmet a Volánbusz.