A kecskeméti Mercedes-Benz gyár állásfoglalása

Wenige Monate nach dem CLA Coupé rollt im ungarischen Mercedes-Benz Werk Kecskemét nun auch der neue CLA Shooting Brake vom Band. Damit bringt Mercedes-Benz Cars nicht nur die beiden sportlichsten Modelle aus der neuen Kompaktwagen-Generation in bewährter Top-Qualität auf die Straße - auch in der Produktion setzt das Unternehmen Maßstäbe in Bezug auf Flexibilität, Effizienz und Nachhaltigkeit. Die internationale Anlaufkaskade der Kompaktwagen, die im April 2018 mit dem Produktionsstart der neuen A-Klasse in Rastatt begonnen hat, hat damit ein weiteres Etappenziel erreicht. // Just a few months after the CLA Coupé, the new CLA Shooting Brake is starting to leave the production lines at the Hungarian Mercedes-Benz plant in Kecskemét. This not only means that Mercedes-Benz Cars is putting the two sportiest models in the new compact car generation onto the roads in well-proven top quality - in production too, the company is setting standards with respect to flexibility, efficiency and sustainability. It means that the international ramp-up cascade for compact cars that started with the new A-Class in Rastatt in April 2018 has reached a further milestone.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. állásfoglalása a munka ideiglenes megszakításával kapcsolatban

Az egyre súlyosbodó COVID-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler kedden azt a döntést hozta, hogy egyelőre két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. A konszern ebben a tekintetben a nemzetközi, regionális és lokális hivatalok ajánlásai szerint jár el. Ez a megszakítás a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira vonatkozik, és ezen a héten megkezdődik. A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a helyzet további alakulásától függ. Mindenhol, ahol a működést továbbra is kötelező fenntartani, a Daimler megteszi a megfelelő lépéseket a munkatársak megfelelő védelme érdekében.

Ez a döntés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárat is érinti, amely legkésőbb hétfőtől, előre láthatólag két hétre megszakítja a munkát.

Mindezekkel az intézkedésekkel a kecskeméti gyár megteszi a szükséges lépéseket munkatársai védelme érdekében, hogy megelőzze a fertőzést és visszaszorítsa a járvány továbbterjedését. Azon munkavállalóink, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta home office-ban dolgoznak. Azon kollégák, akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható, viszont a gyermekük felügyelete miatt mégis otthon kell maradniuk, erre a hétre szabadságot vehettek igénybe.

A termelés megszakítása idejére munkatársainknál egyrészt a kollektív szerződésnek megfelelően bevezetett munkaidőkeretet alkalmazzuk, illetve ezen időszak egy részében számukra kollektív szabadságot rendelünk el. Így biztosítjuk ebben az időszakban is a kecskeméti gyár munkatársainak fizetését.