Egyszerűbb MOL Bubizás a járványveszély idején

Online regisztráció, százforintos havidíj

Karácsony Gergely főpolgármester március 14-i bejelentésének megfelelően átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. Ezzel egyidőben, az egyszerűbb használat érdekében a BKK pilot jelleggel bevezeti az online regisztráció lehetőségét is. A közbringarendszer Óbudától Kelenföldig, a Városmajortól a József Attila-lakótelepig 157 gyűjtőállomással és 2071 biciklivel áll a felhasználók rendelkezésére.

A Budapesti Közlekedési Központ minden, rendelkezésére álló eszközzel támogatja azokat az állampolgárokat, akik a járványveszély idején szeretnék elkerülni a tömeget, és ehhez a MOL Bubit választják közlekedési eszközként. Ezért két jelentős és azonnali fejlesztést vezet be a közbringarendszert érintően:

  • Átmenetileg jelképes, havi bruttó 100 forintos áron biztosítja a MOL Bubi használatát mindenkinek.
  • Pilot jelleggel elindul az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége, azaz a felhasználóknak ettől a naptól nem szükséges személyes ügyintézés a közbringarendszer használatához.

A közeljövőben egyébként is bevezetni tervezett fejlesztéseket a rendkívüli helyzetre való tekintettel előrébb hozták. Az újdonságokat számos alkalommal már tesztelték, arra az esetre azonban, ha kisebb technikai fennakadások történnek az első napokban, az ügyfelek türelmét és megértését kérjük.

A MOL Bubi megújítását tavaszra terveztük, hiszen a 2014-ben átadott közbringarendszer a gyűjtőállomásainak és kerékpárjainak számát illetően ugyan impozáns pozícióban van, de egyszerűbb regisztrációt, fizetést, új árazási politikát, kedvezményeket tervezünk bevezetni, és foglalkozunk azzal is, hogyan lehetne javítani a bringázás felhasználói élményén. Most a járványveszély miatt tehát olyan fejlesztéseket adunk át, amelyek előkészítése már korábban elkezdődött és előrehaladott állapotban volt” – mondta el Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója. Hozzátette: a járványhelyzet elmúltával a most bevezetett 100 forintosnál magasabb, a korábbinál azonban jóval kedvezőbb tarifával működhet majd a közbringarendszer.

További információk a közbringarendszer használatáról

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapján (molbubi.hu) és a MOL Bubi alkalmazásban (Google Play Áruház: http://bit.ly/molbubi_android, App Store: http://bit.ly/molbubi_ios) van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, ezután a jelképes, havi 100 forintos havidíj online kifizetése után a közbringarendszer azonnal használható.

További tudnivalók új felhasználók számára:

  • A 100 forintos bérlettel alkalmanként 30 perces bringázást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Ezért célszerű a közbringarendszer használatbavétele előtt feltölteni a felhasználói egyenleget. Az egyenlegfeltöltésről és a túlhasználati díjról bővebben hu/dijszabas.php oldalon olvashat.
  • A 100 forintos díjterméket megvásárló felhasználók egyszerre 1 darab kerékpárt tudnak felvenni.

Akinek jelenleg is van használatban lévő MOL Bubi jegye vagy bérlete, az az aktív díjtermékével tudja továbbra is használni a közbringarendszert. A jegy / bérlet érvényességének lejárta után természetesen a jelenlegi felhasználók is válthatnak új, 100 forintos havi bérletet.

A BKK a járványveszélyre való tekintettel arra kéri a felhasználókat, hogy a 100 forintos díjtermék vásárlásához elsősorban a MOL Bubi alkalmazást vagy a molbubi.hu honlapot használja, hiszen az egészségügyi szempontból sokkal alacsonyabb kockázatot jelent, mint a gyűjtőállomásokon található terminálon keresztüli fizetés. Felhívjuk a figyelmet, hogy a 100 forintos bérlet megvásárlásához nem szükséges a BKK ügyfélközpontba személyesen befáradni, és ezt jelenleg a járványveszély miatt nem is ajánljuk; ha valaki mégis így dönt, akkor, kérjük, lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen, mert a készpénzforgalom is hordoz magában fertőzésveszélyt.

A MOL Bubiról minden információ megtalálható a közbringarendszer honlapján: molbubi.hu