Az 500 Kartell

A kreativitás és az innováció kel életre az egyedi 500 Kartell személyében. Az olasz ipari formatervezés meghatározó márkája folyamatos kísérletekkel és kutatásokkal teremt új esztétikai értékeket és új funkcionalitást a műanyagok számára. A Kartell az utóbbi időkben egyre inkább a fenntartható műanyagok fejlesztésével is foglalkozik.


Az új 500 Kartell elkészítésénél felhasznált anyagok együttesen életet lehelnek a modern formatervezés ezen mintapéldányába.

A karosszéria monoblokk fényezése olyan különleges koncepciót takar, amelynél a különböző anyagok – fém, üveg, gumi, műanyag és szövet – azonos színárnyalatban jelennek meg. Ez a Kartell-kék, amelyet a márka közismert, jellegzetes színéből: az Yves Klein-kékből kevertek ki. A karosszéria felületein tükörként veri vissza a fényt a Kartell-kék fényezés: a tükörhatást környezetbarát króm festékanyag hozza létre. A karosszéria síkjából kiemelkedő két márkalogó homokfúvott polikarbonátból készült, így jobban érzékelhetők anyagaik és mélységeik.

A külső megjelenés leginkább szimbolikus eleme – a fényezés mellett a hasznos élettartamuk végére ért parabola projektorokból visszanyert, polikarbonát komponensek, amelyekkel az első hűtőnél, a keréktárcsáknál és a külső tükörháznál találkozhatunk. Ezen tárgyak egyedülálló jellemzője a Kartell Kabuki lámpája, amelyet még Ferruccio Laviani használt fel az új autó személyiségét meghatározó motívumként. Az egyedülálló részletek a lámpa texturáját idézik, és az autó különleges stíluselemeivé válnak. A Kabuki mintázat a belső térben is dominál, a műszerfali betétet fedő polikarbonát fedéltől kezdve az ülésekig.

A karosszéria Kartell-kék fényezése és a ragyogó beltér közötti kontraszt lenyűgöző: olyan letisztult, világos környezetet teremt, amelyben a meleg fények mellé hideg tónusok társulnak. A belső térben használt, finomtapintású szövetműanyagok 100 százalékban újrahasznosított polipropilénből készülnek, ugyanúgy, ahogy a legfrissebb Kartell kollekció ülései. A szövetek természetes, kényelmes megjelenésűek, és teljes mértékben újrahasznosított poliészterből készülnek.