Az 500 Giorgio Armani

Senki nem értelmezheti olyan tökéletesen a stílus fogalmát, mint Giorgio Armani, az olasz elegancia világának koronázatlan királya.

Armani haute couture stúdiója az időtlen testre szabás és a fenntarthatóság égisze alatt valósította meg az elektromos 500 átiratát: az 500 Armanit. Az Armani lézertechnológiát alkalmazva igyekezett a karosszéria fémfelületeinek exkluzív mikrogravírozásával lemásolni a szövetkárpit térbeliségét. Az eredményt kihangsúlyozza az Armani szürke-zöld „selyem hatású” színe. A karosszéria festésénél használt, áttetsző festékanyag olyan innovatív termék, amelynek felső rétege titán-oxidot tartalmaz, a szennyező anyagokat és a szagokat elnyelve tisztítja a levegőt. Az új 500 fényezéséhez felhasznált festékmennyiség légtisztítási kapacitása 10 m2 falevélnek – azaz egy fa teljes felületének – felel meg. Egy szóval, az új 500-as Giorgio Armani olyan mint egy „négykerékre szerelt fa.” Ezen túlmenően a „GA” logó a keréktárcsa kidolgozása során is hangsúlyhoz jutott. Ugyancsak megtalálható a kabrió modell vászontetején, míg a borostyánsárga ablakok harmonikusabbá és kifinomultabbá teszik a jármű megjelenését.

Az utastérben folytatódnak a természetes és elegáns részletek. Az ülést a Poltrona Frautól származó, tanúsítottan természetes bőrkárpit borítja. A bézs-szürke árnyalatú bőrt mikromintázatú gyapjúsávok, valamint a legkiválóbb bőrdíszműves motívumok díszítik.

Az anyagok természetes, hiteles jellegét erősíti a műszerfalbetét plasztikus, ívelt kialakítása. A rekonstruált fából készült, vékony alumínium intarziákkal díszített betét az Armani/Casa termékcsalád eleganciáját és modernségét idézi.