Tarolt a Toyota

A januárban a magyarországi újautó piacon a vezetést átvevő Toyota modelljei taroltak az Autó Magazin és a Vezess olvasóinak szavazatai alapján odaítélt Best Cars díjátadó gálán: a meghirdetett 11 kategóriában 7-ben született Toyota díjazott, de a japán autógyártó prémium márkája, a Lexus is elhozott egy díjat. a Luxusautók kategóriájában, ezzel a japán autógyártó a kiosztott 33 díjból 8-al tért haza. A Best Cars 2020-as megmérettetésén 11 kategóriában összesen 387 típusra lehetett szavazni, Magyarországon 5331 olvasó adta le a voksát.

A rangos Best Cars díj egy közönségszavazás, amelyet a német Auto motor und sport szaklap hívott életre 1976-ban. A díjat idővel átvették a lapcsaládhoz tartozó más országbeli magazinok is, a magyarországi Autómagazin 1993-ban rendezte meg először a Best Cars szavazást. Jelenleg ország 13 lapja szervez szavazást, köztük a magyarországi Autó Magazin a Vezess portállal közösen. A szavazatokat Stuttgartban összesetésítik, ezt követően küldik el a végeredményt a helyi magazinoknak.
A Best Cars 2020 megmérettetés keretében meghirdetett 11 kategória összesen 387 típusára Magyarországon 5331 szavazat érkezett, a legeredményesebb autógyártó pedig kétségkívül a Toyota volt, amely 7, prémium márkájával, a Lexusszal együtt pedig 8 kategóriában kapott díjat (a Toyotát követő második legsikeresebb gyártó 3 kategóriában szerzett elismerést). Ezzel az összesen kiosztott 33 díjból a japán autógyártó 8-at vihetett haza.


A Miniautók kategóriában a Toyota Aygo első helyet ért el, a Kisautók kategóriában a Toyota Yaris bronzérmes, az Alsó-középkategóriában pedig a Toyota Corolla ezüstérmes lett. A Középkategóriában a Toyota Yaris szerzett bronzérmet, az Alsó-középkategóriás szabadidő autók között a Toyota RAV4 lett ezüstérmes, míg az Egyterűek kategóriájában a Toyota Prius Plus hozta el a bronzérmet. A Közép-és nagykategóriás szabadidő autók között a Toyota Land Cruiser, míg a Luxusautók kategóriájában a Lexus LS szerzett bronzérmet.


A Toyota által a magyarországi Best Cars közönségszavazáson elért látványos siker összhangban van az autómárka hazai előretörésével, amely elsősorban a piac legszélesebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modellportfóliójának köszönhető. A piaci pozícióját az elmúlt években folyamatosan javító Toyota ugyanis a 2019-es évet már a harmadik helyen zárta a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon, 2020 januárjában pedig még előrébb lépett, megszerezve az első helyet hazánkban. A Toyota és a Lexus piaci helyzetét tovább erősítheti, hogy a két márka együttes európai eladásaiban a 60%-ot is meghaladó hibrid aránynak köszönhetően az autógyártónak – szemben versenytársai nagy részével – nem kell számolnia a szigorodó európai környezetvédelmi szabályozások miatt bekövetkező drasztikus áremelésekkel, vagy a kínálatból eltűnő modellekkel. Éppen ellenkezőleg, a meglévő sikermodellek mellett az év hátralévő részében új modellek egész sora érkezik majd a két márkától.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!