A taxistaszövetség szerint a taxisták nem drogdílerek – Szerinted?

     Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) visszautasítja a VII. kerületi polgármester azon kijelentését, amely szerint a taxisofőrök szállítják a kábítószert – mondta az OTSZ elnöke az M1-aktuális csatorna keddi műsorában.

    Metál Zoltán Niedermüller Péternek arra a sajtónyilatkozatára reagált, amelyben a polgármester azt mondta, hogy a Belső-Erzsébetvárosból kitiltaná a taxisokat mert “ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra”.


    Az elnök szerint ezzel a politikus a teljes taxis közösséget lebűnözőzte, és ha nem kér bocsánatot, megteszik a szükséges jogi lépéseket.


    Azt mondta: országszerte több mint tízezer taxis dolgozik és még egyiküknek sem vonták vissza drogterjesztés miatt az engedélyét. Átgondolatlan az a javaslat, amely szerint a polgármester kitiltaná a taxikat a bulinegyedből, mert ez az intézkedés sem az ott lakók, sem a turizmus érdekeit nem szolgálná – tette hozzá.


    A fővárosnak nem bűnözőnek, hanem partnernek kellene tekintenie a taxisokat a környezet védelme érdekében, amelyért az elmúlt években, modern, környezetkímélő autók üzembe állításával sokat tettek a taxisok – mondta Metál Zoltán.