Sosem látott frissítést kapott az i3-as

A hajtáslánc legmagasabb fokú hatékonysága érdekében a BMW első tisztán elektromos meghajtású SAV modelljének innovatív keréktárcsáit 2021-ben a BMW iNEXT és a BMW i4 is megörökli.

Napjaink autóiban a keréktárcsák és az általuk generált légáramlatok akár 30 százalékban is befolyásolhatják a lemezek mögött dolgozó hajtáslánc-technológiák hatékonyságát. A 2020-ban debütáló BMW iX3 alatt éppen ezért a BMW „aerodinamikai keréktárcsáinak” új, továbbfejlesztett változata is bemutatkozik: a bajor prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású SAV (Sports Activity Vehicle) modelljének belső hatékonyságát alumíniumból készült, egyedi légterelő betétekkel kiegészített felnik fokozzák.

Azon túl, hogy a BMW X3 belsőégésű erőforrással szerelt modelljeihez képest mintegy 5 százalékkal csökkentik a BMW iX3 légellenállását, a BMW új „aerodinamikai keréktárcsái” könnyebbek is elődjeiknél: a kerékjáratokban kialakuló légáramlatok további optimalizálásával párhuzamosan az újdonságok 15 százalékkal alacsonyabb tömeggel terhelik meg a futóművet. Mindez együttesen azt is eredményezi, hogy a BMW iX3 kombinált 100 kilométerre vetített energiafogyasztása 2 százalékkal – 0,4 kilowattórával – tovább csökken, amelynek köszönhetően az emisszió nélkül közlekedő modell egyetlen feltöltéssel megtehető, tisztán elektromos hatótávolsága 10 kilométerrel nő. Az új „aerodinamikai keréktárcsákból” a BMW számtalan kialakítást tesz elérhetővé ügyfelei számára.

A BMW iX3 debütálását követően az új felniket 2021-ben a BMW iNEXT és a BMW i4 is megörökli.