Erwin Schrott ismét lenyűgözte az Erkel Színház közönségét

Bő három év után lépett fel újra Magyarországon a világhírű uruguayi operaénekes, Erwin Schrott. A basszbariton lenyűgöző játékát ezúttál négy estén át, a Figaro házassága két szerepében élvezhették az Erkel Színház vendégei. A Budapesten vendégeskedő sztárelőadó szállításáról az Opera kiemelt stratégiai partnere, a BMW Group Magyarország gondoskodott.

Január közepén a montevideói születésű Erwin Schrott lépett fel a Figaro házassága négy előadásában az Erkel Színházban. Az uruguayi basszbariton a Placido Domingo által életre hívott Operalia versenyt 1998-ban megnyerte, majd karrierje azonnal felfelé ívelt teltházas európai és amerikai színpadokon. A pályája csúcsán lévő, különleges színpadi képességekkel megáldott operasztár a milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a párizsi Opera, a bécsi Staatsoper, a londoni Royal Opera, a washingtoni National Opera, a Covent Garden és a brüsszeli la Monnaie visszatérő vendége.

A Mozart-szerepekben közkedveltté vált énekes legutóbb 2016 decemberében születésnapját ünnepelte az Erkel Színházban egy Don Giovanni-előadás alkalmával, most a Figaro házasságában négy alkalommal, két szerepben lépett a budapesti közönség elé. Január 10-én és 12-én Figarót, január 17-én és 19-én pedig Almaviva grófot formálta meg Galgóczy Judit korhű rendezésében. Erwin Schrott rangos magyar partnerek, köztük Rost Andrea, Molnár Levente, Palerdi András és Rácz Rita mellett állt az Erkel Színház színpadára. A hatalmas sikert arató, több mint hétezer nézőt vonzó előadásokon az Opera együtteseit Vashegyi György vezényelte.

Budapesti tartózkodása alatt az uruguayi művész utazását a BMW Group Magyarország, az Opera intézményi stratégiai partnere, egy exkluzív BMW 750d modellel segítette.

A BMW Group Magyarország a BMW Art&Culture programja keretében 2015 februárjában csatlakozott az Opera intézményi partnereinek sorába, kizárólagos autóipari partnerként. A program történetének közel 50 évében, a BMW Group több mint száz kulturális partneri viszonyt épített ki világszerte a modern és kortárs művészeti irányzatok, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a formatervezés területén, a művészeti értékek hosszú távú fenntartásának érdekében.

Fotó: Nagy Attila, Opera