Meghatónak kikiáltott videóval búcsúztak a Bogártól az amcsik

A Volkswagen USA az alábbi videóval búcsúzott a Bogártól 2019. utolsó napján. Az utolsó Beetle ugyanis július 10-én legördült a mexikói Puebla VW-gyárában. A szerelősor ugyanakkor nem marad üresen, mert rövidesen elkezdődhet egy, a Tiguannál kisebb SUV sorozatgyártása.

Mivel az Egyesült Államokban a német becenév, a Bogár (Käfer) angol megfelelőjét használták, a kocsi neve a köznyelvben Beetle lett. Ezért is a Beatles Let it be című száma a filmecske kísérőzenéje. Mivel a VW amerikai leányvállalata készítette a videót, természetesen néhány generáció tengerentúli Beetle-emlékeit örökítették meg a The Last Mile, vagyis Az utolsó mérföld cím alatt. Mielőtt azonban végképp búnak eresztenénk a fejünket, a film azzal a biztatással zárul, hogy „Ahol véget ér egy út, ott kezdődik egy másik.”

És kezdődik is, hiszen 2020-ban a Volkswagen világszerte 34 új modellel lép a piacra, amelyek közül tizenkettő SUV, nyolc pedig elektromos vagy hibrid hajtásrendszerű lesz.

A videó másfél percében láthatjuk, ahogy egy apa hazahozza a kiskocsit, aztán azzal tanítja meg a fiát vezetni, aki a Bogárral megy Woodstockba, majd megnősül, és akkor is a Bogárral jár, amikor a gyerek felnő. 

beetle8_m.jpg

Az autót az utolsó mérföldön olyan táblák köszöntik, mint a Think small, vagy a Not a lemon, vagyis az ötméteres amerikai cirkálók világában rámutattak: ez az autó nem citrom.

Ami a múltat illeti, fekete-fehér fotónkon a wolfsburgi gyárat látjuk, ahol az 1950-es évek derekán már 900 kocsi készült naponta, 1955-ben pedig már az egymilliomodik darab kiszállítását ünnepelték. A Bogár jelentős mértékben hozzájárult Nyugat-Németország háború utáni talpra állásához, és rövidesen az Egyesült Államok lett a Volkswagen legfőbb exportpiaca. A kivitel csúcsévében, 1968-ban több mint 563 ezer Beetle kapott amerikai rendszámot, amely a teljes termelés 40 százalékát tette ki.

beetle9_m.jpg

Wolfsburgban viszont tíz évre rá leállították a Beetle gyártását, mert egyre több hely kellett az 1974-ben bemutatott Golf szerelőszalagjai számára. Addigra azonban már felfutott a termelés Mexikóban, ahol 1967-től napjainkig három Bogár generációból 1,7 millió készült, világszerte pedig a kezdetektől összesen 23 millió talált gazdára.