Pénteken tartják az országos vasutas véradónapot

     Pénteken tartják az országos vasutas véradónapot, melynek keretében 13 vasútállomáson lehet majd vért adni – közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

    Közleményük szerint a MÁV és a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal idén 13. alkalommal szervezi meg a vasutas véradónapot. A péntek 13-án tartandó véradáson 13 vasútállomáson, vasúti helyszínen várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik a véradással hozzájárulhatnak az ünnepek alatti nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.


    A fővárosban a Nyugati Pályaudvaron, továbbá 12 vidéki településen – Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged,

Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca – tartják a véradást. További részletek találhatók a www.veradas.hu és www.voroskereszt.hu oldalon – áll a közleményben.
    Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban azt közölte: a hazai vérkészlet fenntartása érdekében a decemberi ünnepek előtt, között és után véradásra hívnak mindenkit.    


    A véradáshoz kérik, hogy mindenki vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve a rendszeres véradók a véradó kiskönyvüket.