Zsák a foltját – Mobilitási partnerség és Volkswagen flották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra

A labdarúgó világ szeme szombaton Bukarestre irányult: a román fővárosban sorsolták a 2020-as labdarúgó Európa bajnokság első csoport-körének beosztását. Hivatalos mobilitási partnerként a Volkswagen komoly várakozással tekint a tornára, amelyet először rendeznek több helyszínen az egész kontinensen.

“A kezdetektől üdvözöltük a határok nélküli Európa-bajnokság ötletét. Ez a verseny nagy szimbolikus értéket képvisel a Volkswagen számára: munkatársaink háromnegyede Európában tevékenykedik, ezért az egységes, határokon átnyúló európai kereskedelmi rendszer kiemelkedően fontos számunkra “- mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen márka értékesítési és marketing területekért felelős igazgatósági tagja.

Az autógyár az Európa-bajnokságot nem csak az elektro-mobilitás teljeskörű reklámozására használja fel, hanem mobilitási megoldásokat is kínál. Ennek példájaként 13 000 úgynevezett Volkswagen Mobilitási Segítőt vonultatnak fel a helyszíneken. Az önkéntesek, akiket ruhájuk alapján könnyen lehet majd azonosítani, nagyon jól ismerik az adott várost, és válaszolhatnak a látogatók mobilitással kapcsolatos kérdéseire. Olyanokra például, hogy melyik metróval lehet a legjobban eljutni a stadionhoz, hol található a legközelebbi buszmegálló, vagy melyik útvonalon lehet a leggyorsabban gyalog eljutni a szállodához. “Hosszú távú célunk, hogy a szurkolók először a Volkswagenre gondoljanak, amikor a mobilitás kerül szóba” – mondta Jürgen Stackmann. A Volkswagen Mobilitási Segítők mindenütt jelen lesznek, ahol a szurkolók és nézők nagy számban megfordulhatnak, így például a repülőtereken, a városközpontokban vagy a kiemelt EB helyszíneken.

Mindezek mellett a Volkswagen az Európa-bajnokságnak helyszínt adó tizenkét nagyvárosban megosztás alapú flotta szolgáltatást is kínál. A hivatalos UEFA EURO 2020 alkalmazás lehetővé teszi, hogy a szurkolók és a vendégek ingyenes utazásra autókat foglaljanak a belváros meghatározott részein. Egy algoritmus meghatározza a hasonló utazási célt kereső utasok számára elérhető járműveket, melyekkel például a rajongói zóna, a vasútállomás vagy a bulinegyed felé vehetik az irányt. Ideális esetben több utas osztja meg a járművet, így ez a megoldás hozzájárulhat a nagy sporteseményeken sokszor túlterhelt belvárosok közlekedés helyzetének javításához.