Elindult az adventi giccslamos Budapesten

    Elindult a hagyományos adventi giccslamos, vagyis egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán péntek délután Budapesten.

     Karácsony Gergely főpolgármester a járat  ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren azt mondta: a giccslamos egyik üzenete az, hogy vegyük észre a főváros szépségét. Budapesten ugyanis sok apró csoda van, az egyik a 2-es villamos útvonala, amelyet a világ tíz legszebb villamosvonalai közé sorolnak – tette hozzá.


    A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a 11 éve elindult fényvillamos fontos szerepet játszik a karácsonyt megelőző várakozási és felkészülési, szép időszakban.


    Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a többek között a 2-es és a 19-es vonalán közlekedő villamoskocsit 39 200 leddel, mintegy négy kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel.


    A Ganz UV típusú villamost 1965-ben gyártották, menetrendszerűen már nem közlekedik, az advent kezdetétől január 5-ig azonban ismét szállít utasokat – ismertette.


    A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2020. január 5. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a www.bkk.hu/menetrendek/ linken található menetrendben jelzett vonalakon. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.