Báder 10. a szimulátorosok versenyében

Kis Tamás, az MTI különtudósítója jelenti:
    Báder Benjámin tizedik lett a szimulátorosok döntőjében a Róma mellett elhelyezkedő Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Games szombati napján.

    A 28 éves versenyző pénteken a két szabadedzésen egyformán hatodikként végzett, majd szombaton a harmincfős mezőny hatodik helyezettjeként jutott az elődöntős futamba. A Race Online Hungary szimulátorosa a saját elődöntős versenyét a második helyen zárta, ezzel egyenes ágon került a legjobb 12 versenyzőt felvonultató fináléba, amelyen a hatodik helyről rajtolhatott.


    A 19 körös döntőben a barcelonai Forma-1-es pálya, a Circuit de Catalunya digitalizált másán versenyeztek egymás ellen a döntősök, mégpedig a Red Bull X2019 koncepcióautót irányítva.


    A rajtnál Báder egy pillanatra negyedik és ötödik is volt, ám ezután hetediknek csúszott vissza, majd a célegyenesre fordulva megpördült, de mivel többen is a boxba hajtottak kerékcserére, maradt hetedik. A magyar szimulátoros a verseny alatt a két kötelező boxkiálláson és kerékcserén túl még egyet teljesített, öt körrel a döntő vége előtt 11. volt, a hajrában pedig még egy pozíciót tudott javítani. A finálét ausztrál riválisa nyerte, második a Costa Rica-i, harmadik az olasz versenyző lett.


    Szántó Zoltán a drifteseknek péntek este megtartott, villanyfényes kvalifikáción bejutott a legjobb 16 közé, ott pedig az orosz Ilja Fedorovval került egy párba. A két versenyzőnek kétszer kellett végigmennie a Vallelunga pályán belül kialakított távon, előbb az orosz, majd a magyar driftes ment elől. A két futam alapján mindhárom pontozóbíró Fedorovot látta jobbnak, így Szántó számára véget ért a viadal.


    A Motorsport Games szombati versenynapján Tóth László negyedikként zárt a Formula-4-esek versenyében, míg Kiss Norbert 14. lett a túraautósok első futamán. A Német Bálint, Kiss Dorka kettős nem jutott a legjobb 16 közé gokart szlalomban, ők 17. helyen végeztek.


    A Motorsport Games vasárnapi programjában Tóth László és Kiss Norbert lesz még érdekelt.