“665 milliárd forintot vett ki az Orbán-kormány az autósok zsebéből”

    Az elmúlt nyolc évben 665 milliárd forintot vett ki az Orbán-kormány az autósok zsebéből azzal, hogy nem csökkentette az üzemanyagok jövedéki adóját az Európai Unió által engedélyezett legalsó szintre – mondta a DK szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

    Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: “felszólítjuk a Fideszt, fejezzék be a cinikus mellébeszélést és tegyenek végre érdemi lépéseket az üzemanyag jövedéki adójának csökkentésére”.


    Megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzékben az üzemanyagok jövedéki adószintjének csökkentését képviselő Fidesz 2010 után hogyan ment szembe saját korábbi politikájával, és “sarcolta súlyos adómilliárdokra a magyar családok tízezreit”.


    Azt mondta: az elmúlt kilenc évben a kormány minden, az üzemanyag adójának csökkentésére vonatkozó tervet és törvényjavaslatot egy mozdulttal söpört le az asztalról, így “itt az ideje, hogy most először valóban megmutassák, fontosak nekik a magyar családok érdekei”, és az adóterhek folyamatos emelése helyett valóban az adócsökkentés pártjára álljanak.


    Ahogy a forint romlik, újra adót kell majd emelni, így a kormány olyan ördögi körbe kerül, amelyből az egyetlen kiút az euró mielőbbi bevezetése – mondta Barkóczi Balázs, és arra is felszólította a kormányt, hogy tegyen intézkedéseket az euró azonnali bevezetésére.