A FlixTrain folytatja az európai terjeszkedést

A gyors növekedést biztosító üzleti modell a tradicionális vasúti piacon is alkalmazható

++ Svédország, Franciaország és Németország: piacra lépés, gazdasági egyensúly teszt, új összeköttetések ++ Gördülőállomány beszerzése: a vonatok biztosítása a terjeszkedéshez a közeljövő legnagyobb kihívása ++ Zöld növekedés: minden jelenlegi és jövőbeli FlixTrain 100%-ban megújuló energiával működik

A FlixTrain szolgáltatásának kiterjesztésére készül 2020-ban. A kifejezetten sikeres németországi első másfél év után a FlixMobility jövőre külföldön is bevezeti FlixTrain márkáját. 2020 elején elindulnak az első FlixTrain vonatok Svédországban, Németországban pedig új célállomások válnak elérhetővé. Franciaországban a kormány gazdasági egyensúly teszteket végez kiválasztott vasúti útvonalakon. Az iparágban az egyik legnagyobb kihívás a vonatok biztosítása, különösen rövid határidőn belül.

Zöld vonatok Skandináviában: a FlixBus megerősíti a 2020-as piacra lépést Két évvel a németországi bevezetés után az első nemzetközi FlixTrain vonatok Svédországban is elindulhatnak. 2020 első felétől kezdve zöld vonatok közlekednek majd a Stockholm – Malmö és Stockholm – Göteborg útvonalakon. „Svédországban nagy, egyre növekvő keresletet tapasztalunk a vasúti szolgáltatások iránt. A FlixTrain a piac legmegfizethetőbb vasúti alternatíváját biztosítja majd, anélkül, hogy ez a minőség vagy kényelem rovására menjen, eközben jelentősen hozzájárul a fenntartható közlekedésre való átálláshoz is.” – mondta el Peter Ahlgren, a FlixBus Svédország ügyvezető igazgatója.

Az első lépések egy újonnan liberalizált piacon: a hatóságok tesztelik a francia FlixTrain elindításának lehetőségét 2019 tavaszán a FlixTrain felfedte a francia vasúti piacot érintő elsődleges terveit. A nemzeti piacot felügyelő ARAFER arra kérte azokat a szereplőket, akik érdeklődnek a liberalizáció előtt álló vasúti piacon való megjelenés iránt, hogy osszák meg terveiket 18 hónappal a szolgáltatás megkezdése előtt. Az ARAFER most vizsgálja az üzemeltetés gazdasági vonatkozásait egyes útvonalakon. A francia vasúti piacot 2021-ben nyitják meg, a FlixTrain 2020-ban, a hivatalos jelentkezés időszakában értékeli majd a lehetőségeit az országban. „A liberalizáció egy egyedi lehetőség számunkra, hogy még jobb mobilitási ajánlatot biztosítsunk a francia utasainknak.” – mondta el Yvan Lefranc-Morin, a FlixBus Franciaország ügyvezető igazgatója.

FlixTrain Németországban: új célállomások decembertől, új útvonal 2020-ban A FlixTrain nagy nemzetközi tervei mellett hazai terepen, Németországban is tovább erősödik. Miután a FlixTrain 2018-ban Berlin és Stuttgart, illetve Hamburg és Köln között kezdett szolgáltatni, 2019-ben Berlin és Köln között is elindultak a zöld vonatok. December 15-től kezdve hét új város, többek közt Aachen, Lipcse, Halle és Erfurt is a hálózatba kerül a Berlin – Köln, illetve a Berlin – Stuttgart útvonalon. A FlixTrain bejelentette, hogy 2020 tavaszától a Stuttgart – Hamburg útvonalon is megjelenik.

Buszt találni könnyű, a vonat nehezebb ügy: a FlixTrain vasúti járműgyártókkal is egyeztet Németországban a FlixTrain jelenleg részben felújított, korábbi Deutsche Bahn kocsikkal szolgáltat. A vonatok, amikkel a további német, illetve nemzetközi terjeszkedést kivitelezi a cég teljesen felújított, illetve vadonatúj kocsikból állnak majd. A mobilitási szolgáltató már megkezdte az egyeztetést vasúti járműgyártókkal. A FlixTrain célja, hogy minden szolgálatban lévő vonatát 100%-ban megújuló energiaforrásból táplálja, ahogy ezt jelenleg is teszi Németországban.