Korlátozások a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokában

A Nyugati pályaudvar pénztárcsanokában a teljes belső felületet takaró védőtetőt építenek október 17-től a tetőszerkezet felújításának előkészületeként, hogy a jövőre kezdődő munkálatok idején is zavartalanul és biztonságosan használhassák az utasok a fogadóteret.

A héten kezdték el az állványzathoz szükséges anyagok kiszállítását, ez még nem érinti az utasáramlási útvonalakat a csarnokban. A korlátozásokkal járó állványépítés október 17-én kezdődik. A november 4-ig tartó első ütemben a pénztárcsarnokban az első hat ablak működik; csak a ceglédi folyosó (gyorsétterem felőli bejárat) és a vágánycsarnok felől lesz megközelíthető. Ezzel egy időben a szomszédos Márványcsarnokban, a peron felőli üvegfal üvegezését és festését is elkezdik.

November 5-8-ig a terem közepén zárnak le egy részt, ebben az időszakban a ceglédi folyosó, a vágánycsarnok és a külső vágányok (14-17. vágány) felől is lehetséges az átjárás. A 3-6-os pénztárfülkék előtti terület lesz lezárva.

November 11-18-ig csak a külső vágányok és az Eiffel tér felőli bejáraton lehet a 5-9-es pénztárablakokat elérni. Ezt követően még kiegészítő munkákat végeznek december közepéig. A védőtető elkészülte után a pénztárcsarnokba ismét a megszokott irányokból juthatnak be az utasok.

Az állványépítés idején – és terveink szerint, a jövőre kezdődő tetőfelújítás ideje alatt is – a pénztárak egy része folyamatosan és biztonságosan megközelíthető marad, a csarnok mindennap 6 órától 19:30-ig tart nyitva. Az állványozást munkanapokon a nyitvatartási időn kívül fogják végezni. A korlátozásokat és az utasok számára a közlekedési útvonalakat szalagokkal, kordonokkal és táblákkal is jelölik.