A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata

Hosszabb szünet után a hétvégi Mecsek Rallye a hazai ralibajnokság következő állomása. A Velenczei Ádám – Zsiros Gábor duó két teszten is túl van a Citroën C3 R5 versenyautójával, hogy felkészülten és dobogós reményekkel indulhasson a pécsi versenyen. Az újdonsült páros második a bajnokságban, ezt a pozíciót megtartva szeretnék befejezni a szezon utolsó előtti versenyét.

Hat hét szünet után érkezik Pécsre az Országos Rallye Bajnokság mezőnye. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa a bajnoki tabellán a második helyen áll, ennek megfelelően komoly tesztekkel készült a csapat a pécsi futamra. „Hasznos volt a két egymást követő tesztnap, hiszen meglehetősen régen ültünk utoljára versenyautóba.” – nyilatkozta a tesztek után, a futam előtt a pilóta, Velenczei Ádám. „Vissza kellett rázódnunk. Sok mindent ki tudtunk próbálni az autón. Rugókat cserélgettünk, finomítottuk a beállításokat. Folyamatosan kontrolláljuk az időnket a tesztek során és jó látni, hogy még tudunk gyorsulni”

Az autónak ez a második versenye, érezni rajta még az ’újautó’ szagot. A Tagai Racing Technology tökéletes munkát végzett a felkészítés során is és a futamokon is nagyon profin dolgozik az egész csapat. Ahogy a versenyzők fogalmaznak: „Jó ilyen háttérrel versenyezni!”

A nagy hagyományokkal bíró pécsi verseny idén is változatos programmal, különböző ritmusú pályákkal várja a nevezési listák alapján előreláthatólag több, mint 150 indulót. „A szűk, erdei szakaszokon fog eldőlni a verseny, hiszen a széles, jó minőségű gyorsaságikon már mindenki nagyon sokszor versenyzett, ott nem várhatóak nagy különbségek. A legnehezebb talán az alsómocsoládi szakasz, ahol technikás, szűk részt vált fel egy széles és ezt a ritmusváltást kell tudni jól megoldani.” – ezt már Zsiros Gábor, a tapasztalt navigátor mondta a versenyprogramjának feldolgozása után.

A csapat első közös szezonját futja idén, ennek megfelelően még nincs tapasztalatuk a versenyzőknek ezzel a versenyautóval ezeken a gyorsasági szakaszokon. Viszont mindkettőjüknek van már múltja itt, tudnak mit mesélni a korábbi Mecsek Rallye futamokról: „Ha visszanézek a tavalyi versenyre, akkor vegyesek az érzéseim. Az első gyorsasági szakaszt megnyertem, aztán a másodikon nekicsúsztam egy fának és befejeződött a versenyem. Idén ez nem történhet meg. Próbálok majd úgy kezdeni, mint tavaly és azt a tempót biztonságosan végigvinni!” – felelte Ádám a múltidézésre. „A táblázat alapján a második helyen állunk a bajnokságban, most is az a cél, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük, és persze ott álljunk a dobogón!”

A pécsi program a vasárnapi országos önkormányzati választások miatt egy nappal előrébb csúszik a megszokotthoz képest. A mindig látványos, nézők számára közkedvelt prológot csütörtök este rendezik meg, pénteken hat, valamint szombaton újabb hat gyorsasági szakasz teljesítése után az ünnepélyes céldobogót a patinás Széchenyi téren állítják fel.