A Hankook felkérésére magyar diáksportolóknak tartott fociedzést a Real Madrid

A Hankook 2016 óta a spanyol élcsapat, a Real Madrid támogatója. Most a Hankook meghívására a klub három edzője kíséretében ismét Magyarországra látogatott Álvaro Arbeloa, világ- és Európa bajnok, a Real Madrid márka nagykövete. A Budapesti Diáksport Szövetség közreműködésével idén 50 lelkes diáksportoló vehetett részt a Real Madrid edzői által vezetett futballedzésen. A fiatal sportolók nemcsak egy életre szóló élménnyel gazdagodtak, hanem lehetőségük nyílt betekinteni abba a profizmusba is, ami miatt a spanyol klub világhírűvé és közkedveltté vált.

A Hankook és a Real Madrid egyetért abban, hogy az innováció és állandó fejlesztés révén elért magas színvonalú munka és az a szenvedély, mely mindkét szervezet sajátja, kulcsfontosságú a jólét szempontjából és nagy hatással van a jövőnkre, ezért rendkívül fontos, hogy megosszuk azt a fiatalabb generációkkal. Ennek a gondolatnak a jegyében szeptember 15-én a világhírű labdarúgó klub 50 fiatal játékos számára életre szóló tapasztalatot adott a piacvezető gumiabroncsgyártó kezdeményezésére: a Real Madrid edzői kimerítő futballedzést tartottak a lelkes játékosok számára a Magyar Labdarúgó Szövetség minden sportszakmai igényt kielégítő telki edzőközpontjában.

A Hankook számára nagyon fontos, hogy hozzájáruljon a közösségek életéhez: beteg gyermekek, koraszülöttek, idősek, rászorulók, de a rend- és katasztrófavédelem is számíthatnak a vállalat segítségére. A sportok támogatása jól illeszkedik a vállalat jótékonysági programjaihoz, mivel nagyon fontos a gyermekek fejlődése szempontjából. Az aktív életmód segíti a fizikai egészség megőrzését, koncentrációt és kitartást igényel, míg a csapatsportok nagyszerűen javítják a gyermekek szociális készségeit. A Hankook fontosnak tartja, hogy a gyerekek már egészen fiatalon megtapasztalják a sport örömét.

Juhos Attila, a Hankook Tire Budapest kereskedelmi igazgatója elmondta: „Örömömre szolgál, hogy Magyarország a Hankook európai és globális vállalati stratégiájában is kiemelt helyet foglal el. A kiváló gumiabroncsok gyártásán kívül azonban azt is fontosnak tartjuk, hogy jótékonysági tevékenységekkel, beruházásokkal is hozzájáruljunk a közösségek fejlődéséhez. A Real Madriddal való együttműködésünknek köszönhetően idén második alkalommal nyújthattunk megérdemelten életre szóló élményt a gyerekeknek, ami nagyon jó érzés. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal tehetségek jövőbeni sikeréhez hozzájárult az is, hogy a világ legprofibb sportszakembereivel edzhettek.”

A lelkes játékosoknak a háromórás edzés során lehetősége nyílt kedvenceik helyébe képzelni magukat a pályán, mivel a Real Madrid testre szabott mezeket is hozott nekik. Álvaro Arbeola a Real Madrid márka nagyköveteként képviselte a világhírű csapatot, és további három Real Madrid edző társaságában foglalkozott a lelkes magyar labdarúgókkal. Az eseményen a fiatalok egyik kedvenc sport-youtubere, Nessaj is jelen volt az ifjú sportolók nagy örömére.

Álvaro Arbeloa, a Real Madrid márkanagykövete az eseményen rámutatott: „Mivel a Real Madrid és a Hankook számára is elsőszámú értékek a fejlődés és a felelősségvállalás, nem korlátozzuk le ezeket csak a pályára vagy a gumiabroncsgyártásra. A hasonló együttműködések bizonyítják, milyen sikerek érhetők el, ha két „nagyság” összefog. Nemcsak a magam, hanem a Real Madrid csapatának nevében is szeretném partnerként és barátként is megköszönni a Hankook Tire-nek, hogy Magyarországon immár második alkalommal tehettünk együtt a gyerekek, a jövő generációjának fejlődéséért.”

A Budapesti Diáksport Szövetségnek kiemelten fontos, hogy megteremtse a diákok számára a fejlődéshez vezető utat. Külön öröm számunkra, amikor egy világhírű egyesület edzői, labdarúgói látogatnak el hozzánk és mutathatjuk be a diáksportban végzett úttörő tevékenységünket.” – tette hozzá Dombi Rudolf, a Budapesti Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója.

Tavaly hasonló rendezvény keretében az SOS Gyermekfalvak hátrányos helyzetű fiataljainak tartott edzést a sztárcsapat edzőgárdája, idén pedig olyan fiatal sporttehetségek kaptak lehetőséget, akik a jövő nagy játékosai lehetnek.