Szeneczey kampányígérete szerint két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

     Két-három éven belül felújított nyomvonalon és új szerelvényekkel utazhatnak majd a csepeli HÉV-vel közlekedők – jelentette be Szeneczey Balázs városfejlesztését felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön a Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón.

    Belátható időn belül a csepeli HÉV rekonstrukciója megtörténik – fogalmazott Szeneczey Balázs, megjegyezve, hogy az új járművek előzetes típusengedélyei már rendelkezésre állnak. Közölte, a csepeli HÉV vonala – a föld alatt – eléri a Kálvin teret, s így metrókapcsolat épül majd ki.


    Szeneczey Balázs elmondta, hogy a ráckevei és a szentendrei HÉV-et is felújítják majd.


    Borbély Lénárd kijelentette: Csepel ezekben az években “a reneszánszát élni”, hiszen a kormánnyal és a fővárosi önkormányzattal együttműködve olyan fejlesztéseket tudtak és tudnak megvalósítani, amelyek a kerületet “nagyon magasra fogják emelni” és a csepeliek életminőségét nagyban javítják majd.


    A csepeli HÉV felújításáról szólva emlékeztetett: a kormány 2018 novemberében döntött arról, hogy a budapesti elővárosi gyorsvasúti vonalakat egységes rendszerben felújítja és fejleszti.


    Borbély Lénárd közölte: néhány héten belül ki lehet írni azt a feltételes közbeszerzést, amely révén – a reményeik szerint – 2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon.


    A sínrekonstrukció és a szerelvények lecserélése után kezdődhet majd meg a vonal meghosszabbítása a Kálvin térig – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az új alacsonypadlós szerelvények gyorsak és klimatizáltak lesznek.


    Borbély Lénárd kitért arra is, hogy a csepeli és a ráckevei HÉV-et is összekötik majd.