Nem kamu, hogy öt csillaggal jön a Kamiq

Még nem érkezett meg a márkakereskedőkhöz, de már megkapta az Euro NCAP legmagasabb minősítését a Škoda Kamiq.

kamiq-exterior-02_m.jpg

Júliusban kezdődött a 4241 milliméter hosszú Škoda Kamiq sorozatgyártása Mladá Boleslavban. A kis fronthajtású crossoverből naponta 400 hagyja el a szerelőszalagot, és már nagy az érdeklődés iránta, mert a SUV-modellek előnyeit – mint a nagyobb szabad hasmagasság és a magasabb üléspozíció – a kompakt modellek mozgékonyságával ötvözi.

ncap_skoda_kamiq.jpg

Nem is csoda, hogy az Euro NCAP alaposan letesztelte, ám amint a szervezet közleménye megállapította „a Škoda Kamiq szerkezetileg azonos a Škoda Scalával, amelyet az Euro NCAP korábban már minősített (erről ITT írtunk korábban) , és mindkét modell ugyanazzal a biztonsági felszerelésekkel rendelkezik.”

Ennek ellenére – amint a videó is látható – alaposan megtörtek néhány Kamiqot, de megérte, mert a teszteredmények alapján teljes nyugalommal veheti birtokba a kocsit majdani tulajdonosa. Arról nem is beszélve, hogy természetesen a Scalához hasonlóan a Kamiq is megkapta a Volkswagen konszern autonóm vészfékező rendszerét (AEB), amelynek működését a videó 2 perc 15 másodperctől mutatja.