Összefog a Michelin és a Continental

A szigorodó környezetvédelmi szabályoknak való megfelelés, az önvezető autózásra és az elektromos autózásra való áttérés korábban nem látott kihívások elé állítja az autóipari vállalatokat, emiatt azok konkurensekből egyre inkább szövetségesek lesznek, mint ahogy azt láttuk az elmúlt hónapokban formálódó együttműködésekből:

A Toyota és a Mazda kötött megállapodást, amelynek keretében a két vállalat közösen fejleszt és gyárt autókat.
A BMW és a Daimler idén év elején jelentett be együttműködést a mobilitási szolgáltatásokban idén júliusban a Volkswagen és a Ford jelentette be, hogy együttműködnek az elektromos és önvezető autók fejlesztésében. A Honda 2,8 milliárd dollárt fektetett a General Motors önvezető autózással foglalkozó cégébe, de van már együttműködés a Tesla és a Daimler, valamint a Volvo és a PSA között is. Hogy az együttműködések nem csak az autógyártóknál, de a beszállítóknál is létrejöhetnek, arra jó példa a most alakuló szövetség: a német Continental és a francia Michelin közös vállalatot hozna létre.

A német versenyhivatal előtt van az a kérelem, amiben a német és a francia vállalat egy Szingapúrban létrejövő közös vállalat versenyhivatali engedélyezését kéri. A két vállalat közösen gyártana gumiabroncsokat, a Reuters szerint a közös vállalata Rubberway lesz.

forrás: portfolio.hu