A Toyota segíti az öttusa vb logisztikai feladatait

A Toyota a Nemzeti Sportügynökség partnereként a 2019. szeptember 2-8. között Budapesten, a Kincsem Parkban rendezett történelmi Felnőtt Női és Férfi Öttusa és LaserRun világbajnokság mobilitási támogatója. Ebben a minőségében a Toyota az öttusa vb-n versenybe szálló magyar sportolókat is környezetbarát autók rendelkezésre bocsátásával támogatja a felkészülés és a verseny során.

Az egyébiránt a nemzetközi olimpiai mozgalom mobilitási partnereként és a MOB platina fokozatú támogatójaként is ismert Toyota a Nemzeti Sportügynökség szervezésében és közbenjárásával a szeptember 2-8-án a Kincsem Parkban megtartott Öttusa világbajnokság kapcsán nem csupán a szervezési és logisztikai feladatokhoz biztosított járműveket, hanem a megmérettetésre készülő magyar öttusa-válogatott tagok közül is többet környezetbarát modellek rendelkezésre bocsátásával segíti.

Kovács Sarolta és Kasza Róbert már korábban megkapta az autóját, néhány héttel később pedig, a lebonyolítás logisztikai feladatait segítő Proace kisbuszok átadásakor Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Demeter Bence és Marosi Ádám is beülhetett egy-egy, a városi használat során akár 50-70%-ban tisztán elektromos közlekedést lehetővé tévő hibrid elektromos Toyotába. Abból, ahogyan az autók több héttel ezelőtti átvételkor fogalmaztak, kiderül, hogy a sportolók nagyra értékelik az autógyártó támogatását.

Földházi Zsófia:Nálam az autóvezetés szorosan összefügg az olimpiával, hiszen kicsit több, mint három éve azért szereztem meg a jogsit, mert a riói olimpia előtt kaptam egy autót használatra. A közúton igyekszem betartani a szabályokat, s el kell mondanom, egy autó nagyon nagy segítség a mindennapokban. Főleg egy öttusázónak, aki a fél életét a kocsijában tartja – én is így teszek, olyan vagyok, mint a csiga, amely folyamatosan viszi magával a házát. Nagyon tetszik a Toyota – mindig is egy ilyen stílusú kocsira vágytam, örülök, hogy egy ideig élvezhetem vele a közlekedést az országutakon.”

Alekszejev Tamara:Nem is reméltem, hogy ilyen gyönyörű autót kapunk – az enyém gyöngyházfényű, és egyszerűen imádom! Szeretek vezetni, és mivel vidékről járok Fehérvárra edzeni, sokat is közlekedem, úgyhogy ki fogom használni a Toyotát. Remélem, hogy jó sokáig, mert feltett szándékom, hogy megszerezzem a tokiói kvótát, és akkor nálam maradhat.”

Marosi Ádám: „Nagy segítség egy ilyen autó a felkészülésben, ezért is bízom benne, hogy egy jól sikerült világbajnokság után megtarthatom – de bárhogy is lesz, nagyon szép gesztus a Toyotától, hogy a magyar sport, így a magyar öttusasport mögé is állt, s támogatja a versenyzőket. Az autó maga nagyon szép, és az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a városi nagy forgalomban kevesebbet eszik, mint az autópályán.”

Demeter Bence: „Ezzel az autóval fogok edzésre járni, és ha akad némi szabadidőm, megpróbálok kiélvezni minden percet, amíg nálam van. Megtudtam, hogy „fullextrás” a Toyota, ha például dugóban araszolok, szinte nem is kell hozzányúlnom, legfeljebb fékezni néha, mert automata váltós, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon kényelmes. A csúcsforgalomban egyébként főleg az elektromos motor működik, szóval nem szennyezi a környezetet, és még nem is fogyaszt.”