Nyugdíjaskorú autókkal járnak a magyar családok

Újabb izgalmas autós összeállításban böngészhetünk, kiderült, hogy átlagosan hány évesek a Magyarországon forgalomban lévő személyautók. A legnépszerűbb online autós szaklap sorra veszi Magyarország 35 legnépszerűbb autóját, és mindegyikről elárulja, hogy milyen idősek ezek a típusok. Zömmel agyonhasznált, környezetszennyező és nem túl biztonságos személyautók futnak az útjainkon – milliószámra öregek.

Részletes összeállítást közölt a Vezess a jelenleg legnagyobb számban forgalomban lévő személyautók modellenkénti átlagéletkoráról. A hiánypótló cikkből megtudhatjuk, hogy a legnagyobb számban használt Opel Astrák már bőven nyugdíjasok, átlagos koruk 15,9 év, a sorban ezüstérmes Suzuki Swifteké 17,4 év, míg a harmadik Volkswagen Golfoké 17,1 év. Ezzel mindhárom típus idősebb a 3,64 milliós hazai járműpark 14,6 éves életkoránál.

Külön rész elemzi a magyar utakon futó prémiumautókat. Ezekből a darabszám szerint az első helyen álló 3-as BMW-k átlagosan 17,5 évesek, míg a második 5-ös BMW-k 16,2 esztendősek. Márkák szerint a sorban az Audi következik, a Mercedes hazai flottája mindkettőtől fiatalabb. Szomorú, de a listán szereplő 35 modellből mindösszesen csak három olyan, amelynek nálunk futó flottája átlagosan 10 év alatti. Vajon kitalálja, hogy melyik személyautó állománya a legfiatalabb ma Magyarországon? A válasz, és további érdekes részletek az alábbi linken elérhető cikkben olvashatók: https://www.vezess.hu/magazin/2019/08/29/a-magyarorszagon-futo-szemelyeutok-atlagos-eletkora/