Gyerekekkel kampányolnak…

KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night a MINI-vel

A múlt héten az év egyik legvarázslatosabb divateseményét rendezték Balatonfüreden mintegy háromezer vendég és érdeklődő részvételével. A 25 éves KATTI ZOÓB márka hat éve teremtette meg a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night hagyományát, amely a márka szerteágazó kulturális szemléletének eredményeként mára összművészeti eseménnyé nőtte ki magát.

A hagyományosan nagyszabású szabadtéri bemutató mögött grandiózus számok rejlenek: a két márka több mint száz öltözékét hatvan modell mutatta be a 150 méter hosszú kifutón, a reformkori utca macskakövein.

A KATTI ZOÓB márka mottója, „az ellentétek harmóniája”, ezen az estén újabb értelmezést kapott a NUBU meghívásával. A kétféle világ találkozása egy friss kezdet felé is mutathat a kortárs magyar divat életében.

Mindkét öltözéksor egymáshoz is közeli, emberközpontú gondolatot fogalmazott meg, kétféle nyelven: KATTI ZOÓB, mint mindig, most is egy érzelemgazdag, személyes történetet mesélt, múltat és jövőt, üzenete pedig az elfogadás, ennek vált mára jelképévé a divatház által emblematikussá formált szamár motívum. A NUBU új kollekciójának darabjai a belső béke és az önmagunkkal való megelégedés felé mutattak, a ruhák kényelmén és egyediségén keresztül. A magával ragadó ritmusú, friss lendületű produkció Jurák Bettina lenyűgöző kortárs táncával vált teljessé.

A 2019/20 őszi/téli KATTI ZOÓB kollekcióval, a modern nő világvárosi öltözékeinek szabásvonalaival 25 év esszenciái keltek életre a kifutón. A geometrikus és organikus formák egységét kereső tervező az ellentétek harmóniájának újabb játékába kezdett. A diagonálisok, vízszintesek és függőlegesek lendületes, geometriára épülő formavilágának másik forrását ezúttal Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművészének munkássága jelentette.

A nagy múltú magyar divatmárka vezetőjeként Zoób Kati és a MINI évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol hazánkban. Az eseményt idén is a BMW Group Magyarország MINI márkája támogatta, mely alkalomból egy jubileumi 60th Anniversary MINI Cooper S modellt állítottak ki.

Fotó: Gregus Máté, Bézsenyi Zsolt