Öt fesztivál őszre repülővel

Bár Magyarországon lassan véget ér a fesztiválszezon, Európa-szerte még számtalan zenei rendezvény várja a bulizni vágyó fiatalokat vagy akár azokat a zenekedvelőket, akik városnézéssel és kirándulással kötnének össze egy koncertkörutat. Összeszedtünk öt olyan fesztivált, ahová Budapestről vagy Debrecenből is közvetlenül eljuthatunk a Wizz Airrel.

New Horizons, Nürburgring, Németország – 2019. 08. 21–25.
WIZZ: Budapest–Frankfurt, jegyek 6 090 Ft-tól

Európa egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja egy héttel a Sziget után indul olyan sztárfellépőkkel, mint Martin Garrix, Timmy Trumpet vagy Mike Williams. A New Horizons fesztivált a természet közelsége, a futurisztikus installációk és a végtelen szabadságot árasztó hangulata teszi egyedivé. A helyszín, a németországi Forma–1-es futamokról ismert Nürburgring 172 km-re fekszik Frankfurt központjától, a fesztiválra pedig a repülőtérről közvetlen buszjáratok indulnak.

Creamfields, Egyesült Királyság – 2019. 08. 22–25.
WIZZ: Budapest–Liverpool, jegyek 9 190 Ft-tól

A számos díjjal kitüntetett Creamfields az egyik legnagyobb nevű zenei fesztiválló nőtte ki magát Európában az 1998-as indulása óta. Calvin Harris, The Chemical Brothers, Fatboy Slim, Martin Garrix, Paul Van Dyk – csak néhány fellépő, akiket nem kell bemutatni egyetlen fesztiválozónak sem. A Liverpool közvetlen szomszédságában megrendezett fesztivál egyszerűen és gyorsan érhető el Budapestről.

Mercat de Musica Viva de Vic, Spanyolország – 2019. 09. 18–21.
WIZZ: Budapest–Barcelona, jegyek 9 190 Ft-tól; Debrecen–Barcelona, jegyek 6 090 Ft-tól

A Barcelona-hoz közeli Vic hangulatos történelmi óvárosa nem megszokott fesztiválhelyszín, ezért is nevezik a „zene piacának” a rendezvényt. A fesztivált érdemes városnézéssel vagy kirándulással összekötni, hiszen Vic és hegyvidéki környezete önmagában is napokra elegendő látnivalót tartogat.

Our story, Amszterdam, Hollandia 2019. 10. 17–18.
WIZZ: Budapest–Eindhoven, jegyek 6 690 Ft-tól, Debrecen–Eidhoven, jegyek 4 590 Ft-tól

Hosszú hétvége városnézéssel és egy hatalmas bulival Amszterdamban? A hollandiai Tomorrowland elektronikus fesztivál egynapos after party-ja erre kiváló lehetőség az szürke őszi hétköznapokban. A Wizz Air reggeli Eindhoven-i járatával indulva este már Armin van Buuren és Tiesto zenéjére bulizhatunk, és csak rajtunk múlik, hogy a Budapestre naponta közlekedő járatok melyikével hagyjuk magunk mögött a hollandiai kiruccanást.

Pitchfork, Párizs, Franciaország – 2019. 10. 31–11. 02.
WIZZ: Debrecen–Párizs Beauvais, jegyek 2 990 Ft-tól

Középpontban a kreativitás – ez a mottója a Pitchfork Fesztiválnak. Éppen ezért kiemelt hangsúlyt kapnak az európai színtér feltörekvő zenekarai és fiatal előadói elsősorban indie és alternatív zenei műfajokban. A fesztiválhoz kapcsolódva a hosszú hétvégét érdemes feldobni egy városnézéssel a francia fővárosban, mert az Eiffel-tornyot vagy a Mona Lisát egyszer mindenkinek látnia kell!