A 25. évfordulóját ünnepli a KATTI ZOÓB divatmárka

2019. augusztus 19-e estéje nem csak egy nagy múltú magyar divatmárka történetében maradhat fontos állomás, de a kortárs magyar divat jelenében is emlékezetes pillanat. A 25. évfordulóját ünneplő márka – saját hagyománya szerint – idén is a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night keretében mutatja be 2019/20-as őszi/téli kollekcióját. A MINI márkával immár sok éve baráti kapcsolatot ápoló tervező a rendhagyó apropó nyomán ezúttal vendégül hívta pályatársát, a NUBU-t, ezáltal újabb értelmezést adva az ellentétek harmóniájának.

„A 25. évforduló alkalmából eseménysorozat épül fel, amelynek következő állomásáról még nem beszélhetek, de ennek kapcsán átnéztük az archívumunkat, amely tisztán tükrözte, hogy 25 év pont elég volt arra, hogy felismerhetővé tegyük a saját vonalainkat” – mondja Zoób Kati.

A tervező – bátor lépésként – ezúttal kortárs szakértőket hívott kritikusnak, hogy lássa, számukra mit jelent a KATTI ZOÓB márka, így „külső szemek” tükrében világosodtak meg a brand legjellemzőbb vonalai, amelyek esszenciáját adják a 25 évet összegző kollekciónak. A tervező számára új lendületet adott ez az elemzés, erős inspirációt hozott a visszajelzés. Részben ez a szokatlanul bátor kíváncsiság és nyitottság vezette őt oda, hogy produkciójába vendégként hívja a NUBU kortárs divatmárkát.

„Szeretnénk mindenkinek, de még saját magunknak is új utat mutatni az idei produkcióval és azzal a gesztussal, hogy egy másik fontos, a miénknél fiatalabb márkát is meghívunk ennek a jelentős 25-ös számnak az ünneplésére – egyúttal nyitunk arra, hogy valaki más divatüzenete is helyet kapjon nálunk. Füreden már hagyományt teremtettünk ezzel a 6 éves múltra visszatekintő eseménysorozattal és a sokféle kulturális üzenettel, amelyek, akár egy praktikus, modern ruhatár darabjai, képesek kapcsolódni, szezonról szezonra. Hiszek benne, hogy ez a képesség a magyar divatmárkák egymáshoz való viszonyulásában is életre kelhet. A mi új, személyes nyitottságunk az együttműködésre, irány lehet akár a többi kortárs tervező számára is. Az egymáshoz való közeledésből különleges eklektika születhetne, amely száműzi az elszigetelődés gőgjét, az egyéniségek és az alkotói kézjegyek különbözőségéből pedig jófajta feszültség, szenvedély, hajtóerő keletkezhetne valami egészen újhoz, közöshöz, előremutatóhoz.”

A nagy múltú magyar divatmárka vezetőjeként Zoób Kati és a MINI évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol hazánkban. Zoób Kati jelen pillanatban a brit prémium autómárka megszületésének 60. évfordulójára megalkotott különleges modellel, a MINI Cooper S 60th Anniversary Edition-nel autózik.