A Wizz Airnél landolnál?

ERRE KELL KÉSZÜLNÖD, HA SZAKMAI GYAKORLATRA A LÉGIKÖZLEKEDÉST VÁLASZTOD

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága folyamatosan várja gyakornoki programjába azokat, akik érdeklődnek a légi közlekedés iránt. Több tucat pozícióban tudnak tapasztalatot szerezni vagy karriert építeni a fiatalok légi ipar dinamikusan fejlődő világában, Európa egyik leggyorsabban növekvő vállalatánál.

A légi közlekedés szerelmesei számos szakterületre jelentkezhetnek

A Wizz Airnéljelenleg közel 100 diák dolgozik. A legtöbben a budapesti központban, de Ausztriában, Bulgáriában, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban és Romániában számos egyetemista és főiskolás hallgató csatlakozott már a vállalathoz. Ők a legkülönbözőbb területeken szerezhetnek tapasztalatot, például a pénzügyi, beszerzési, jogi, HR, kereskedelmi, kommunikációs vagy akár marketing feladatok mellett kifejezetten reptéri munkavégzést igénylő lehetőségek is várják őket. Akadnak műszaki területekhez kapcsolódó munkakörök, a pilóták és utaskísérők kiválasztásához kötődő területek, valamint a képzéssel, a földi kiszolgálással, az üzemeltetés irányításával összefüggő pozíciók.

Ezekre a készségekre van leginkább szükség

A légi közlekedés gyors, szerteágazó és rendkívül digitalizált iparág. A felvételnél alapkövetelmény az erős angol nyelvtudás és az alapvető informatikai ismeretek. Sokak számára gyermekkori álom, hogy a légi iparban dolgozzanak, és külön öröm számunkra, ha teret és lehetőséget adhatunk a légi közlekedés szerelmeseinek tehetségük kibontakoztatására – mondta el Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere. – Előny a felvételinél, ha a jelentkező az átlagnál jobban ismeri a Wizz Airt, a repülés és kimondottan a diszkont légitársaságok világát. Mindemellett gyors reakciókat elváró munkatempóra kell felkészülni, olyan munkakörökben, ahol mindig történnek új dolgok, mindig lehet újat tanulni. Sok szakterületről érkező és különböző nemzetiségű szakemberekből álló csapatainkban kapnak helyet a fiatalok, ezrét a jó és nyitott kommunikációs készség mindenképpen fontos. Mint ahogyan azt is igyekszünk felmérni, hogy kik azok, akik egy-egy munkakörben viszonylag rövid idő alatt is képesek lehetnek megfelelő önbizalommal és önállósággal beilleszkedni. A légi ipar egy olyan különleges és izgalmas terület, amely a tapasztalatszerzés és a karrierépítés mellett egyedülálló élményekkel is várja a fiatalokat. A Wizz Airre jellemző nyitott, fiatalos légkörben biztosítjuk a hozzánk érkezők gyors szakmai fejlődését.”

A gyakornokok szorosan a menedzserekkel és részlegvezetőkkel dolgoznak együtt, így biztosított, hogy sok éves tapasztalattal rendelkező, profi szakemberektől tanuljanak a légi közlekedés legkülönbözőbb területein. A fiatalokat színes nemzetközi környezet fogadja, hiszen a Wizz Air dolgozói több mint 30 különböző országból érkeztek a vállalathoz. A tapasztalatszerzés mellett komoly karrierépítési lehetőség is mindez, hiszen egy-egy megüresedett pozíció esetén sokszor a gyakornokok közül merít új munkaerőt a vállalat. Sokan vannak, akik korábban diákként kerültek a légitársasághoz és ma már főállásban dolgoznak Budapesten, Svájcban, Lengyelországban vagy éppen az Egyesült Királyságban a Wizz Airnél.

Kik és hogyan jelentkezhetnek?

Minden jelentkezőnek aktív nappali hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie. A munkavégzés legalább hetente 20 óra, ám ha valaki tanulmányai mellett ennél is többet tud vagy szeretne, azt is örömmel fogadja a Wizz Air. Mivel a légi ipar hivatalos nyelve az angol, ezért a folyékony angol nyelvtudás elengedhetetlen.

A Wizz Air karierroldalán és LinkedInen egyaránt megtalálhatóak a diákok számára nyitott pozíciók, ide várja a vállalat az érdeklődők angol nyelvű önéletrajzát. Jelenleg az alábbi területekre lehet jelentkezni: üzemeltetés irányítás, jog, beszerzés, földi kiszolgálás.