Hatodszor is műrepülő világbajnok lett Tóth Ferenc

A Wizz Air pilótája, Tóth Ferenc ismét megvédte világbajnoki címét a romániai Dévában megrendezett 22. FAI vitorlázó műrepülő világbajnokságon júliusban. Tóth Ferenc a hat futamból ötöt nyert meg, így magabiztosan szerezte meg zsinórban ötödik, összesen hatodik világbajnoki trófeáját. Az 50 éves versenyző ezzel megerősítette a helyét a sportág legnagyobb alakjai között: vb-címei mellett három Európa-bajnoki győzelemmel büszkélkedhet, illetve a nem olimpiai sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon is szerzett aranyérmet.

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága összesen három pilótával képviseltette magát a világbajnokságon. A Wizz Air gdański bázisán dolgozó Stanisław Makula a 7. helyen végzett az Unlimited kategóriában, míg honfitársa, a varsói bázison repülő Sławomir Cichoń 12. lett az Advanced kategóriában. Makula tagja volt a csapatversenyben ezüstérmes lengyel triónak is.

A Wizz Air büszke rá, hogy pilótacsapata kiválóan képzett szakemberekből áll, akik hivatásként tekintenek a munkájukra, és sokszor még szabadidejükben is a repülést választják. A légitársaság folyamatos növekedésének köszönhetően egyre több karrierlehetőséget kínálva várja tapasztalt és pályakezdő pilóták jelentkezését is. Az újoncokat várja a Wizz Air Pilótaakadémia, ahol minimális vagy korábbi repülési tapasztalattal nem rendelkező jelentkezők szerezhetik meg a kereskedelmi pilóta engedélyt. A program sikeres elvégzése és további tréningek teljesítése után az akadémia tanulói a Wizz Air pilótájaként dolgozhatnak.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „A Wizz egész csapata gratulál Tóth Ferencnek sporttörténelmi eredményéhez. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan pilótákkal dolgozhatunk, akik a legjobbak közé tartoznak. Tudásukkal, szenvedélyükkel ők is főszerepet játszottak abban, hogy a Wizz Airt nemrég a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé választották. Pilótaakadémiánk jelenleg is várja azok jelentkezését, akik kedvet éreznek hozzá, hogy egy napon Európa egyik legfiatalabb és legmodernebb flottájának repülőgépeit vezessék. Reméljük, a jövőben lesznek közülük, akik megközelítik Tóth Ferenc fantasztikus eredményeit.”