Ismét meghirdeti dizájnversenyét a Lexus

A mára a nemzetközi dizájnvilág élvonalbeli szereplőjének számító Lexus továbbra is elkötelezett támogatója a feltörekvő tervezőknek, ezért idén nyolcadik alkalommal, a 2020-as évre is meghirdetik a rangos Lexus Design Award-ot. A program egyedülálló lehetőséget kínál a hat döntős számára, akiket személyesen választanak ki és mentorálnak a dizájn legismertebb szakértői. A döntősök a világhírű Milánói Dizájn Héten kapnak lehetőséget arra, hogy a nagyközönségnek is bemutassák prototípusaikat.

Elindult a jelentkezés a Lexus International éves dizájnversenyére: a Lexus Design Award immár nyolcadik alkalommal nyújt egyedülálló lehetőséget fiatal tervezők számára, hogy bemutassák és kiaknázzák tehetségüket. A 2013-ban alapított díjat azért hozták létre, hogy feltörekvő tervezőket támogassanak és segítsenek. A programot folyamatosan fejlesztik; célja az inspiráció, amely a szebb holnap eljövetelét segítő újításokat eredményez. A jelentkezők száma folyamatosan nő: tavaly 65 országból 1548 tervet adtak be, amelyek közül sok a technológia adta új lehetőségeket használta ki. A 2019-es győztes alkotás Lisa Marks lett “Algoritmusos csipke” című munkája lett, amely egy a 16. századi csipkeminták hagyományát a fejlett háromdimenziós modellezéssel ötvözve született egyedi melltartó a maszektómián átesett nők számára, akik legyőzték az emlőrákot.

A tavalyihoz hasonlóan a jelentkezőknek most is azt kell bemutatniuk, hogy kreatív ötleteik milyen módon fejezik ki a Lexus három fontos jellemzőjét: előrelátó, innovatív és magával ragadó. A pályázóknak emellett azt is hangsúlyozniuk kell, hogy a dizájn milyen módon veszi figyelembe az egyén és a társadalom szükségleteit. A Lexus 2020 elején jelenti majd be a hat döntős nevét, akik egyedülálló és rendkívüli mentorálási programban vehetnek részt New Yorkban, ahol különböző területek vezető dizájnerei adnak majd nekik tanácsokat. A döntősök egyenként akár 3 millió jent (több mint 25.000 dollárt) költhetnek tervük prototípusának elkészítésére, amit a 2020-as Milánói Dizájn Héten a Lexus standján állítanak ki. Utóbbi a világ legnagyobb formatervezési kiállítása (más néven Salone Del Mobile), ameéy számos kategóriában, a bútoroktól a divaton át a textiliparig vonultatja fel a különböző márkák és formatervezők kiállításait és eseményeit. Miután a hat döntős bemutatta prototípusát, a Lexus Design Award csúcspontja a fődíj nyertesének kihirdetése. A prototípusok bemutatása és a győztes kihirdetése a Milánói Dizájn Hét sajtónapján történik, nemzetközi színpadon. A Lexus Design Award bíráinak és mentorainak teljes listáját 2019 őszén jelentik be. A Lexus Design Award versenyére 2019. augusztus 1-től október 14-ig lehet jelentkezni.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!