Q3 Sportback, Győrből

Az Audi egy kompakt SUV-coupéval, a Q3 Sportback modellel bővíti termékpalettáját, amelynek sorozatgyártását hamarosan megkezdi az Audi Hungaria. A Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe.

Az új modell a kategória domináns megjelenését és a sokoldalú használhatóságát ötvözi a coupék sportos eleganciájával és agilis temperamentumával. Így született meg a márka első kompakt crossover modellje, amelynek hossza 4,50 méter, szélessége 1,84, magassága 1,56 méter, tengelytávolsága pedig 268 centi. A csomagtér térfogata 530 és 1400 liter között változtatható.

audi-q3-sportback-2.jpg

Az európai piaci bevezetés időpontjában a Q3 Sportback egy benzines és egy dízelmotorral választható. Mindkét erőforrás Győrben készül az Audi Hungariánál. A 2.0 literes TFSI erőforrás 230 lóerős, a szintén kétliteres TDI motor teljesítménye pedig 150 lóerős. Az év folyamán további motorváltozatok érkeznek majd, köztük egy nagy dízel- és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt. Ennek köszönhetően lassításkor energiát nyer vissza, gázadáskor pedig támogatja a belsőégésű motort. A hibrid rendszerrel a fogyasztás valós körülmények között 100 kilométerenként akár további 0,4 literrel is csökkenhet.

A nagyobb motoroknál a quattro hajtáslánc alapfelszereltségként biztosítja az erőátvitelt. Központi alkatrésze a hátsó tengelyen található hidraulikus többlemezes tengelykapcsoló, amely a kiváló stabilitást és a nagy vonóerőt biztosítja a magas szintű vezetési élvezettel. A teljesítmény mellett a quattro hajtás szorosan együttműködik a kerék-szelektív nyomatékvezérléssel. Ez a quattro hajtás esetén a belső oldali kerekekre, elsőkerék hajtás esetén az első, belső oldali kerékre kifejtett gyenge fékhatás révén teszi még dinamikusabbá és stabilabbá az autót.