Nagyot mondtak az M7-esről, lehet öblíteni

Az M7-es autópálya kiszélesítését követeli a Jobbik

    Az M7-es autópálya kiszélesítését követeli a Jobbik – mondta pártja nevében Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő és Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke a sztráda Budapestről kivezető szakaszánál tartott pénteki sajtótájékoztatón.

    Varga-Damm Andrea elmondta: az M7-esen a fővárosból kifelé és Budapest irányába is “iszonyú” a közlekedésterhelés, az autópályán péntek déltől rendkívül lassú a forgalom a Balaton felé. A sztráda kiszélesítését gyakorlatilag egy évtizede ígéri a kormány – tette hozzá.


    Keresztesy Gergő kiemelte: a tavalyi országgyűlési választások előtt a kormány “határozott ígérete” volt az M7-es kiszélesítése. “Azóta, azon kívül, hogy kétmilliárd forintot elköltöttek terveztetésre, érdemben nem történt semmi” – hangoztatta. Egyúttal azt valószínűsítette, hogy “a strómanok” számára nem volt elég jelentős a beruházás. 


    A kormány felesleges pénzköltéseit figyelembe véve ennek a beruházásnak réges-régen meg kellett volna valósulnia – mondta. A párt ifjúsági tagozatának elnöke szerint a kabinet 2017 óta 130 milliárd forintot költött propagandára, Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba történő költözetése pedig 18 milliárd forintba került.


    A sajtótájékoztatón, amely előtt az ellenzéki párt aktivistái egy gyalogos felüljáróra Szélesebb M7-est! feliratú molinót feszítettek ki, Keresztesy Gergő arról is beszélt, hogy augusztus végéig az autópálya több szakaszán is elhelyeznek majd ilyen üzeneteket az autósoknak.


    Varga-Damm Andrea kérdésre válaszolva kifejtette, hogy az autópálya kiszélesítését együtt kellene megvalósítani a busz- és vonatközlekedés fejlesztésével. Keresztesy Gergő ehhez hozzáfűzte: a MÁV a szolgáltatás árában és minőségében sem tud igazi alternatívát nyújtani az embereknek.


    Az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre, amely szerint egy közvélemény-kutató a többi között Dunaújvárosban is azt tudakolta, hogy akkor is a Jobbik jelöltjére szavaznának-e, ha migránsokat telepítene a városba, Varga-Damm Andrea úgy reagált: “az hazudik, aki gyenge”.


    Arra a felvetésre, hogy a Hír TV közösségi oldalán idiótáknak, egysejtűeknek és butáknak nevezte a televízió nézőit, a képviselő közölte: kizárólag az őt minősítő kommentelőknek válaszolt, azoknak, akiknek a profilja nem valódi személyeket takar. “Aki nem létezik, azt meg sem lehet sérteni” – jelentette ki.