Budapesten jártak a Nemzetközi Mini Találkozóra tartó különleges modellek

A fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő MINI rajongói számára életre hívott Nemzetközi Mini Találkozónak idén a nagy-britanniai Bristol ad otthont. A jövő hét második felében rendezett esemény egy 15 napos utazással indult, melyen egy-egy egyedi, speciálisan felkészített klasszikus Mini kabrió és a márka feltámasztása után gyártott elsőgenerációs MINI Cooper szeli keresztül Európát egy vadonatúj plug-in hibrid MINI kíséretében. Az Athénból induló trió hétfőn este gurult be Budapestre a márka hazai rajongóinak legnagyobb örömére.

A klasszikus Mini szerelmesei 2019. augusztus 8-11. között a nagy-britanniai Bristol városában adózhatnak rajongásuk tárgyának a Nemzetközi Mini Találkozón (IMM – International Mini Meeting). A brit prémiumgyártó fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő fesztivál a Bristol külvárosában álló Easter Compton területén gyűjti egybe a világ minden tájáról érkező rajongókat, akik közül a legtöbben klasszikus Mini vagy kortárs MINI modellel gurulnak be a négynapos hétvége helyszínére. A MINI CLASSIC mindeközben a #ROADtoIMM19 hashtag mögé szervezett európai körutazás folyamatos online közvetítésével hozza fesztiválra éhes hangulatba a rajongókat, a Nemzetközi Mini Találkozó világméretű népszerűségét és korszakokon átívelő rajongását éltetve ezzel. Az Athénból Bristolba vezető, tizenöt napon át tartó utat egy egyedi, speciálisan felkészített klasszikus Mini kabrió és egy, az új érából származó, szintén unikális elsőgenerációs MINI Cooper négykerekű teszi meg: a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összehasonlíthatatlanul egyedire. Az alkotó mindkét karosszériát lökhárítótól csomagtérajtóig és keréktárcsáktól vászontetőig fényesen vibráló színmintába borította, amelynek köszönhetően a műalkotások a brit prémiumgyártó klasszikus és kortárs történetének összefonódását testesítik meg. A két modell társa a hosszú úton egy, a legújabb MINI korszakot megtestesítő MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid Panamericana speciális modell.

A július 25-én induló és augusztus 8-án célba érkező európai utazás a klasszikus Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis előtt tiszteleg. Az Athénból induló trió Szófiába, Belgrádba, most hétfőn este Budapestre, majd Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt begurul Bristolba. Utazás közben a klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper számos megállót ejt meg, hogy találkozzon a legnagyobb MINI klubokkal és más márkák rajongótáborával.

Július 29-én este a Mini Club Hungary és a BMW Group Magyarország fogadta a különleges karavánt a Várkert Bazár előtt Budapesten. A magyar márkaklub lelkes tagjai számos klasszikus Mini-vel csatlakoztak, melynek egyik különlgessége a Mini Club Hungray elnöke, Fülöp Attila által tervezett dizájnterv, mely egyben a 2019-es jubileumi IMM (Nemzetközi Mini Találkozó) hivatalos arculata is lett. A három különleges MINI-hez a magyar Mini közösség további 15 autója csatlakozott. Egy vadonatúj MINI Cooper S 60 Years Edition British Racing Green fényezésű modell felvezetésével a márkát ünneplendő, felvonult a Mini csapat Budapest belvárosában. A Bristol-ba igyekvő delegációt a neves fotós Amy Shore kíséri, aki fantasztikus fotókkal dokumentálja az egyes állomásokat, visszaadva azt a lelkes, vidám, a márkáért rajongó közösségi világot és az adott városok lüktető hangulatát.

A Nemzetközi Mini Találkozó immár négy évtizede minden esztendőben a brit prémiumgyártó rajongóinak legnagyobb eseménye, amelynek középpontjában a klasszikus Mini iránti rajongás áll és amelynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza. A Nemzetközi Mini Találkozó idén is élőzenével, négy napon át tartó partihangulattal, játékos vetélkedőkkel és izgalmas szabadidő-programokkal várja a családokat. Az eseményen a MINI CLASSIC saját rendezvénysátorral lesz jelen, és megtekinthetők lesznek az Európát megjárt négykerekű trió egyedi tagjai is, ahogy az idei Nemzetközi MINI Találkozó dizájn-nyertes autója is, melyet a Mini Club Hungary elnöke, Fülöp Attila tervezett.

A klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper július 25-én induló, tizenöt napon át tartó utazásának #ROADtoIMM19 hashtaggel közzétett napi beszámolóit a MINI CLASSIC Instagram-oldalán követhetik nyomon a rajongók: https://www.instagram.com/official_miniclassic/?hl=de

A 2019-es Nemzetközi Mini Találkozóról további információkat talál a https://imm2019.co.uk/ weboldalon.

Fotók: Amy Shore/BMW AG