A Hankook rajzpályázatán a legkisebbek hívják fel a figyelmet a legfontosabb dolgokra

Munkahelyi biztonság gyerekszemmel

Komoly témáról könnyedén: a Hankook Tire Magyarország Kft. kíváncsi volt, hogyan lehet egy rendkívül fontos témáról játékosan, szórakoztató formában beszélni úgy, hogy az kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetes legyen. A munkavédelem és a biztonság állt a középpontban a vállalat rajzpályázatán, melyen az ott dolgozók gyermekei vehettek részt. A beérkezett több tucat pályamű közül a közelmúltban választották ki a győzteseket.

A biztonságos munkakörülmények megteremtése akkor bizonyul igazán eredményesnek, ha észrevétlen, magától értetődő marad. Ezen a területen a sikert a balesetmentesen, egészségesen töltött napok számával mérik. Ez így van rendjén; a munkavédelem, a munkahelyi biztonság azonban olyan témák, amelyek folyamatos figyelmet, állandó ismétlést és következetes ellenőrzést igényelnek. Felelős munkáltatóként a Hankook számára is elsődleges a biztonság és az egészségvédelem a gyár területén belül és a kapukon kívül egyaránt.

A Rácalmás mellett működő abroncsgyártó vállalat a biztonságos munkakörülmények megteremtése mellett kiemelt feladatának tartja egy olyan munkahelyi biztonsági kultúra kialakítását, melynek középpontjában a munkát végző ember áll. Ennek alapfeltétele egy hatékony munkavédelmi program kidolgozása és bevezetése, melynek célja az előírások maximális betartása mellett az is, hogy a dolgozók biztonságban érezzék magukat. Ez a cél ugyanakkor a munkavállalóktól is aktív, cselekvő, felelősségteljes attitűdöt kíván.

A Hankook egy lépéssel tovább ment, és a munkavállalók biztonságának és jó közérzetének javítása érdekében olyan megoldásokat keresett, melyek túlmutatnak a normatív előírások és kötelező tréningek anyagain. Ezek közé tartozik az a rajzverseny is, melyet a vállalat környezet- és egészségvédelemért, valamint a munkabiztonságért felelős részlege hirdetett meg a dolgozók gyermekei számára. A pályázatra – melynek központi témája a munkavédelem, a biztonság és a felelősség volt – olyan műveket vártak, melyeken a kicsik munka közben ábrázolják a szüleiket. A gyerekek több pályaművel nevezhettek és szülői segítséget is bátran igénybe vehettek. A szemléletformáló felhívás egyetlen dologra összpontosított: a közös gondolkodásra, a párbeszédre a család, a biztonság és a felelős munkavégzés fontosságáról.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!