Minél hosszabb, annál jobb

A három- vagy többgyermekes családok, illetve egyszülős nagycsaládok számára nyújtott vissza nem térítendő állami autóvásárlási támogatás legalább 7 üléses személyautóra fordítható. Mint ismert, a támogatás összege 2,5 millió forint, ami maximum a jármű bruttó vételárának felét teheti ki, és a gépkocsi nem adható vagy ajándékozható el három éven belül.

Vásárlás előtt azonban érdemes megfontolni az ütközésbiztonság kérdését. Konkrétan arról van szó, hogy mekkora biztonsági zóna található a harmadik üléssor mögött. Gondoljunk csak a ráfutásos balesetekre.

A Porsche Hungaria kínálatáról korábban ITT és ITT írtunk.

Ezt nyújtja az Alhambra és a Sharan

Ilyen szempontból ideális választás a 485 centiméter hosszú SEAT Alhambra, vagy a VW Sharan, amelyek csomagtere mind a 7 ülés használata esetén még mindig 300 liter. Az Alhambra és a Sharan összes hátsó ülésén – vagyis a második és harmadik sorban – találunk ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokat. Különleges biztonságot garantálnak a második üléssor szélső üléshelyeinek oldallégzsákjai és övfeszítői. A harmadik üléssorba könnyű bejutni az Easy Entry funkciónak köszönhetően: elég a második sor üléseit könnyedén előredönteni és előretolni, máris szabad az út.

Amivel még parkolóhelyet is találunk: Caddy Maxi

A hétszemélyeseknél az sem mellékes, hogy zsúfolt városokban beférnek-e a szűk parkolóhelyekre. A Caddy Maxi mindössze 179 centi széles a tükrök nélkül, így a 497 centiméter hosszú kocsi simán befér a szokásos parkolóhelyekre. Ráadásul olyan tágas, hogy kerekesszékes kivitelben is kapható, és a hétüléses kivitel esetén még a harmadik üléssor mögött is 530 liternyi csomagtér fogadja be a poggyászt. Ez persze nagy biztonsági zónát is jelent.

A 3 méteres tengelytávú Caddy Maxi Trendline az állami támogatással együtt már 3,999 millió forintért elérhető. Ez az ár a támogatás 2,5 millió forintos összege felett további 1,387 millió forintos kedvezményt jelent az alapárhoz képest.