Sínen az áruszállítókkal és pick-upokkal kapcsolatos együttműködés is

A Ford és a Volkswagen tartják magukat azon korábban bejelentett tervükhöz, hogy tovább erősítik jelenlétüket az áruszállítók és közepes méretű pick-upok körében a legfontosabb globális piacokon. Ez a közös munka munka jelentősen hatékonyabbá teszi majd mindkét vállalat működését.

A Ford tervezi és gyártja majd mindkét cég számára a korábban bejelentett közepes méretű pick-upot az európai, afrikai, közel-keleti, ázsia-csendes óceáni, és dél-amerikai piacokra. Az első darabok várhatóan már 2022-ben megérkeznek a kiemelt piacokra.

Mindkét vállalat számára a Ford tervez és gyárt majd nagyobb méretű áruszállítókat az európai piacra 2022-től, míg a Volkswagen fejleszt és gyárt majd egy városi áruszállítót az európai és más kiemelt globális piacok számára.

A Volkswagen és Ford erősen komplementer áruszállító és pick-up kínálattal rendelkezik világszerte. A népszerű modellek közé tartozik a Ford Transit modellcsalád, a Ranger, illetve a Volkswagen Transporter, a Caddy és az Amarok.

Mivel mindkét vállalat arra számít, hogy növekszik majd a globális kereslet a közepes méretű pick-upok és áruszállítók iránt a következő öt évben, az ezekben a kulcsfontosságú szegmensekben megvalósuló együttműködés jobb technológiák alkalmazását, és több innováció gyorsabb bevezetését teszi lehetővé, illetve biztosítja az üzemek kapacitásainak jobb kihasználását is.