Divat és rock ‘n’ roll

A rock ‘n’ roll örök – csakúgy, mint a divat. Így azután egyik sem maradhatott ki az autósport idei legkülönlegesebb rendezvénye, a Hungaroring Classic programjából. A korábbi modell, és máig gyönyörű Sütő Enikő vállalta, hogy megszervezi az izgalmasnak ígérkező divatbemutatót, rockabilly bulit és rock ‘n’ roll táncbemutatót, amelyre vasárnap kerül sor a depó területén, ezzel is színesítve a programpalettát. 

Ahogyan maga a július 12-14-én tartandó autóverseny, úgy a divatbemutató is a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek hangulatát idézi majd. 

„Győrből Európa-bajnok táncosok érkeznek, a zene, a hangulat mind-mind a kor szellemét idézi, míg a divatbemutatóval az elmúlt negyven év hangulatát, érzelmeit próbáljuk megjeleníteni – mondta dr. Sütő Enikő, aki saját modelliskolája növendékei közül is meghívott néhányat az eseményre. – Ahogy változik a zene, úgy változnak az öltözékek is, akár egy évtizeden belül is többféle irányvonal elevenedik meg a szemünk előtt. A rock ‘n’ roll mellett például semmiképp nem hagynám ki a hippi korszakot, mert az is meghatározó volt, csakúgy, mint a hetvenes-nyolcvanas évek zseniálisan naiv, az életet élvező, optimista stílusa. Ha valaki most megnéz egy divatbemutatót, azt tapasztalja, hogy az a szemtelenséget akarja kommunikálni. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években azonban sokkal bizakodóbban néztek előre az emberek, és még jobban látták egymást. Egy szó, mint száz, a régi divatbemutatók hangulatát idézzük meg a Hungaroring Classicon.”

Érdekesség, hogy nem csupán a divatbemutatóval repítenek vissza a múltba a szervezők, hanem arra kérik a vendégeket is, hogy ha van kedvük, öltözzenek be ők maguk is – motivációként a hölgyek számára kalapversenyt, az uraknak nyakkendőversenyt hirdetnek.