Tessék?!? Ihletet kapott a Lexus luxusszedánja

Az LC és az LX után harmadik zászlóshajóját is forgalomba hozta szigorúan korlátozott darabszámú Inspiration kivitelben a Lexus. Kérdés, hogy a hátralévő két zászlóshajó is megkapja-e valaha ezt a lenyűgöző optikai összeállítást.

Műszaki módosítások nélkül kerül forgalomba a Lexus LS Inspiration limitált széria, ám az exkluzív kidolgozás nem hagy hiányérzetet az emberben.


A gránátot (carbunculus almandius) sejtmegújító, démonűző, önbizalom-építő, auraerősítő féldrágakőként ismerték a középkorban. Az előbbi kettő hatásról nehéz volna nyilatkozni a XXI. században, az viszont kétségtelen, hogy a kristályról elnevezett, mélyvörös Deep Garnet fényezés, amelyet az LS Inspiration kivitelhez kínál a Lexus, magabiztossá teszi az autó vezetőjét. Joggal, hiszen a mindössze háromszáz példányban készülő széria abszolút exkluzív esztétikai élményt kínál. Az árnyékban mély, ragyogó tónusú festés a napfényen szinte életre kel – ugyanezt a kettős hatást érték el a 20 colos keréktárcsák egyedi fekete krómozásával.


Az utastérben az ülésektől kezdve az ajtópaneleken át a középkonzolig mindent félanilines fehér bőr borít, erőteljes kontrasztot alkotva a műszerfal, a kormánykerék és a szőnyegek sötétjével. A klasszikus ellentétpárt az ajtókon elhelyezett Kiriko üvegbetétek teszik hallatlanul izgalmassá, és viszont: a fekete-fehér felületek még drámaibbá teszik az évszázados kézműves hagyományokat ultramodern gyártástechnológiával társító, metszett üvegfelület visszatükröződéseit. A fények játékát kék LED-es műszerfal-világítás és az ajtók nyitásakor felgyulladó Lexus talajmegvilágítás teszi teljessé.


A Lexus tavaly októberben indította útjára az Inspiration sorozatot, amely exkluzív esztétikai jegyekkel teszi különlegessé a márka zászlóshajóit. Az LX szabadidőjármű Onyx fekete fényezéssel, fekete krómrészletekkel és Moonlight fehér bőrkárpitozással teremtett speciális hangulatot. Az idén januárban bemutatott, extravagáns LC Inspiration széria ragyogó Flare sárga festéséhez, illetve sárga ajtópaneljeihez és öltéseihez szénszálas tetőlemez, valamint a hűtőrács és a küszöbpanel karbon betétjei társulnak, nem kevésbé klasszikus színpárosítást alkotva. Már csak az a kérdés, hogy a Lexus zászlóshajó-családjának két fennmaradó tagja, az LM buszlimuzin és az LY luxusjacht is megkapja-e valaha az Inspiration kezelést.


Fotók: Lexus