Vége a világ legnagyobb privát VW múzeumának

Puerto Rico nemcsak a gyönyörű strandokról volt ismert az amerikai turisták körében, hanem arról is, hogy egy helyi orvos, dr. Norman Gonzalez Rivera hat évtized farmotoros Volkswagenjeit gyűjtötte össze és állította ki a Volkyland nevű múzeumában. Ha a doktor úr mellékelt múzeum ismertető videóján nem tudnák összeszámolni, hány VW állt sorban a látogatókra várva, eláruljuk: 164 volt összesen, köztük néhány Karmann Ghia és Kübelwagen, sőt, VW-Porsche 914 is. (A videón az 5. percnél kezdődnek a Transporterek, köztük egy, a német tűzoltóságtól származó darab.)

Azért „volt”, mert a tulaj már nem tudta fenntartani a múzeumot, ezért tavasszal meghirdette a kollekció. Mégpedig úgy, hogy bárki akár egyenként is egyenként is válogathatott a gyűjteményből, ami az utolsó darabig el is kelt, így megszűnt a Volkyland Puerto Rico.

Kár érte, mert igen gazdag gyűjtemény volt, viszont az értékesítés nyilván igen gazdaggá tette a múzeum tulajdonosát is. Csak viszonyításul érdemes megnézni ezt az 1961-es, 23 ablakos Transportert, amiért 95 ezer dollárt kérnek az Egyesült Államokban.

A Das WeltAuto Volkswagen kínálatát IDE kattintva érheti el.