Szerencsi László másodszor is a legjobb eladó

Június utolsó hétvégéjén a horvátországi Šibenikben csaptak össze a ŠKODA legfelkészültebb munkatársai. A magyar csapat idén is jól szerepelt a ŠKODA Challenge-en, Szerencsi László, az AutoMobil Körös értékesítési tanácsadója pedig a dobogó legfelső fokán végzett, ezzel kétszeres világbajnokká lépett elő. Teljesítményére még a cseh kollégák is elismerően csettintettek.

A hazai ŠKODA kereskedések munkatársai minden évben kitesznek magukért a ŠKODA szakmai világbajnokságán, ahol a márkakereskedésekben és szervizekben, illetve az importőri hálózatban dolgozók mérik össze a tudásukat saját szakterületükön. 2019-ben a versenyzők nyolc kategóriában, a szerviztechnikusok, a diagnosztikai technikusok, a munkafelvevők, a fényezők, az alkatrészellátási menedzserek, az értékesítési tanácsadók, az értékesítési vezetők és az importőri képviselők között bizonyíthattak. Az országos előválogató után 2019-ben a Baranyai Barnabás (Óbudai Autójavító), Berta Balázs (Walter Autó), Horváth Péter (Walter Autó), Kő Tamás (Walter Autó), Marosi Zoltán (Juvenal Kft.), Pálfi Eszter (Porsche Győr) és Szerencsi László (Automobil Körös) alkotta magyar csapat képviselte a hazai színeket.

A magyar szakemberek erejét mutatja, hogy az a Szerencsi László, aki idén mindenkit maga mögé utasított a világon, a 2018-as itthoni előválogató döntőjében “csak” második lett. Ez persze arra ösztönözte a korábbi világbajnokot, hogy kétszeres erőbedobással vágjon neki az idei felkészülésnek. “Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól szerepeltem. Már az első feladatoknál éreztem, hogy jó passzban vagyok, koncentráltan, mégis felszabadultan versenyeztem, és a végére sem fáradtam el annyira, mit 2017-ben. Nemcsak magamnak vagy a szakmának bizonyítottam, de a gyerekeimnek is megmutattam, eltökéltséggel, kitartó munkával és pozitív hozzáállással bármit elérhetünk. Érthető az elégedettsége, hiszen a verseny tíz éves története során ő az első magyar, aki kétszeres világbajnoki címmel büszkélkedhet.

Az idei ŠKODA Challenge-en 32 ország közel 200 nemzeti győztese vett részt, akik nemcsak egymással, de legalább ennyire egymásért és a vásárlókért is versenyeztek. Habár a ŠKODA Challenge első hallásra a szakmáról szól, végsősoron azonban minden a vásárlók kiszolgálását célozza. A verseny kizárólag olyan, elméleti és gyakorlati feladatokból tevődik össze, melyek a mindennapi munka során, ügyfélkiszolgálás közben is elengedhetetlenek. Az igazi győztesek tehát mégiscsak a vásárlók, akik a békéscsabai ŠKODA kereskedésben egész biztosan világbajnok kiszolgálásban részesülnek.