A Tokiói Autószalon ad otthont a Playstation GR Supra GT Kupa döntőjének

A 17 év után visszatérő sportautóikon Toyota Supra nem csak az autórajongók és a gyakorlatilag már sorban álló vásárlók körében, hanem az online térben is felkavarta az álló vizet. A Toyota és a Playstation által a PS4-ees konzolra elindított GR Supra GT kupán tömegek indultak el, a legjobbak pedig a japán autógyártó legújabb bejelentése szerint októberben, a 2019-es Tokiói Autószalonon megrendezett döntőben mérhetik össze képességeiket.

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy a 2019-es Tokiói Autószalonon rendezi meg a PlayStation (PS4) konzolra kialakított GR Supra GT Kupa döntőjét. A Sony Interactive Entertainment játékában, a Gran Turismo Sport autóverseny-szimulátoron eddig mintegy 430.000 játékos vásárolta meg a GR Supra versenygépet. A GR Supra GT Kupa áprilisban kezdődött, és népszerűségét jelzi, hogy ma már körülbelül 26,000 versenyző van játékban. A döntőbe jutó három legjobb versenyző meghívást kap a TOYOTA GAZOO Racing Fesztiválra, amit december elején rendeznek a Fuji Speedway versenypályán.
A 2019-es Tokiói Autószalon a GR Supra GT Kupa döntője mellett két másik e-motorsport eseménynek is helyt ad: a 2019-es ‘FIA Gran Turismo Világbajnokság’ ötödik World Tour élő rendezvényének és az E-motorsport Japán U18 Megyék Közti Bajnokságnak.

A GR Supra GT Kupa döntője
Időpont 2019. október 26. (az időpont még megerősítésre vár)
Helyszín MEGA STAGE, 1F City Showcase, MEGA WEB
Rövid ismertető A 24 legjobb versenyző*6 az öt FIA Gran Turismo Bajnoksági Régióból; a játékosokat a 1-13. futamban elért öt legjobb eredményük alapján rangsorolják.
Résztvevők Régió Résztvevők száma (terv)
Európa, Közel-Kelet és Afrika 10
Észak-Amerika 3
Közép- és Dél-Amerika 3
Ázsia 6
Óceánia 2
Összesen 24
*6 A 18. életévüket be nem töltött versenyzők szülői vagy gondviselői kísérettel vehetnek részt