A Cupra új otthonát hivatalosan jövő év első negyedévében avatják fel

Miután a menedzsment tagjainak kinevezésével és a dolgozói létszám 50 százalékkal való bővítésével sikerült egy stabil szervezeti felépítését létrehoznia, a CUPRA hozzálátott, hogy megépítse új főhadiszállását. Ezt jelentette be Wayne Griffiths, a vállalat ügyvezető igazgatója a SEAT & CUPRA on Tour roadshow második állomásán, Liverpoolban.

A SEAT székhelye mellett egy új, multifunkciós épület kínál majd 2 400 négyzetméteren egybefüggő teret a márka számára. Az új főhadiszállás kialakítása pedig a versenypályák boxutcáinak hangulatát idézi majd. A barcelonai székhelyű Rabassa Arquitectura tervező stúdió által megálmodott CUPRA főhadiszállás két emeletet foglal majd el. Itt kap helyet a márkának az értékesítés, a marketing, a beszerzés és a pénzügyi területek operatív működését irányító központja.

A 10 500 négyzetméteres, természettel körbeölelt telek az épület mellett egy tágas belső udvart és egy szabadtéri- akár jövőbeni modellek bemutatásának hátteréül szolgáló – rendezvényre alkalmas hatalmas teraszt is biztosít.

Griffiths az új központ bejelentésének apropóján kiemelte a márka pozitív fejlődési útját, amelyet 2018-as születése óta bejárt. A márka brit kereskedőihez szólva hangsúlyozta továbbá, hogy “a CUPRA központok létrehozása független márkaként való létezésünk csúcsát jelenti. Célunk, hogy a következő kettő-négy évben megduplázzuk kiszállításainkat, saját létesítményeinkkel pedig lehetővé válik dolgozói létszámunk 100 fő fölé való növelése illetve a minket világszerte követő autórajongók körének további bővítése.”

A központ megépítése várhatóan év végéig befejeződik, a megnyitóra pedig előreláthatólag 2020-ban kerülhet sor.

Új létesítmények

Mivel a CUPRA világkép központjában a versenyzés áll, így a vállalat központi irodáinak ideiglenesen helyet biztosító SEAT Sport épülete is megújul. Ez 16 000 négyzetméteres terület átalakul a CUPRA Racing Factory üzemévé. “Ez lesz az új motorsport műhelyünk, ahol a márka következő versenyautóinak fejlesztése és gyártása zajlik majd. A már nálunk fejlesztett új CUPRA TCR előreláthatólag 2020. első negyedévében mutatkozik be, a CUPRA Racing Factory pedig az elektromos túraautó bajnokságban debütáló CUPRA e-Racer bemutatkozását készíti elő.” – nyilatkozta Antonino Labate, a CUPRA stratégiáért, üzletfejlesztésért és működésért felelős igazgatója.

Emellett a CUPRA márka önálló területet is kap a Casa SEAT épületén belül, amely a spanyol vállalat multidiszciplináris, több területnek is otthont adó jövőbeni épülete Barcelona szívében.

Ezen kívül a CUPRA értékesítési hálózatát a kiválasztott SEAT kereskedésekben kijelölt területek alkotják. A márka jelenleg 222 CUPRA sarokkal rendelkezik, az év végéig befejeződő munkák után ez a szám eléri majd a 245 egységet, amellyel jelen lesznek a SEAT kereskedői hálózatának 20 százalékában. A vállalat több, mint 240 CUPRA mestert készített fel, hogy a CUPRA érzést átadják az érdeklődő ügyfeleknek. A CUPRA márka a SEAT márkakereskedéseken kívül is saját, kiemelt márkaboltok létrehozását tervezi. A vállalat jelenleg is a megfelelő helyszíneket keresi München, Hamburg, Bécs és Mexikóváros legnagyobb presztízsű részein.

Összeköttetésben a jövővel

Önálló márkaként eltöltött egy éve után a CUPRA minden hónapban új értékesítési rekordot állít fel. 2019. első öt hónapjában a CUPRA 10 300 kiszállítást teljesített, amely a 2018. január és május közötti időszakhoz képest 76,8 százalékos növekedés.

Míg a márka a CUPRA Ateca piaci bevezetésének utolsó fázisát és a Leon CUPRA értékesítésének felpörgetését irányítja, egy új tanulmányautóval is előállt, amely az elektromos hajtás felé való nyitást szimbolizálja. A CUPRA Formentor és nagyteljesítményű, 245 lóerő összteljesítményre képes, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid motorja méltó bizonyíték arra, hogy a CUPRA autóit a jövőre tervezték. Piaci bevezetése 2020-ra várható, de a SEAT & CUPRA on Tour rendezvényén Liverpoolban személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.

SEAT & CUPRA on Tour körút
Első, norvégiai állomása után – ahol az év végén piacra kerülő első, tisztán elektromos SEAT modell, a Mii electric is bemutatkozott – a SEAT & CUPRA on Tour körút folytatja útját Európán keresztül egészen az Egyesült Királyságig. A roadshow, amely a SEAT és a CUPRA újdonságait mutatja be a két márka számára kiemelt fontosságú országokban, június 18. és június 20. között Liverpoolban állomásozik.

Merseyside megye központjában a CUPRA Formentor mellett az érdeklődők megtekinthetik a márka mérnökei által fejlesztett CUPRA e-Racer modellt is, amely a világ első tisztán elektromos túraautója. Ez a motorsport modell 300 kW állandó teljesítményre és akár 500 kW (680 lóerő) maximális teljesítményre képes, legnagyobb sebessége eléri a 270 km/órát, álló helyzetből pedig mindössze 3,2 másodpercre van szüksége, hogy 100 km/óra sebességre gyorsítson.

Az újdonságok sorát bővíti a SEAT el-Born is, amelyről a liverpooli közönség első kézből szerezhet tapasztalatot. Az első tisztán elektromos SEAT modell alapja a Volkswagen Csoport Moduláris Elektromos Platformja (MEB), a SEAT el-Born pedig a Mii Electric modellel együtt megtekinthető a roadshow brit állomásán. Ezen kívül a SEAT történelmi modelljei is bemutatkoznak az eseményen.

A Liverpoolban tett látogatás után a SEAT & CUPRA on Tour eseménysorozat a Frankfurti Autószalonon folytatódik, majd utána szeptember végén Párizsba látogat. A körút várhatóan az év végén zárul majd, de addig még Lisszabon, Berlin és Milánó közönsége is találkozhat a két márka újdonságaival.