Megérkezett a magyarázat

Előre nem látható közműkiváltások miatt augusztus végére készül el a Balatoni út–Háros utcai körforgalom

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezését azonban előre nem látható közműkiváltási problémák késleltetik. Emiatt a Háros utcánál várhatóan augusztus végén adják át a közlekedőknek az új körforgalmú csomópontot.

A Balatoni út mentén egy, a nyilvántartásoktól eltérő nyomvonalon húzódó vízvezeték áthelyezése vált szükségessé; ennek megtervezése, engedélyeztetése és megvalósítása lassítja az építés előrehaladását. A Háros utca melletti járda elbontásakor egy, a nyilvántartások szerint ugyancsak máshol elhelyezkedő elektromos kábelt találtak a kivitelezők, amelynek áthelyezését szintén el kell kezdeni. Mindkét előre nem látható probléma a terület teljes feltárását követően vált láthatóvá, ezért a Háros utcai körforgalom ezek megoldását követően, várhatóan augusztus végére készül el úgy, hogy már érdemi forgalomkorlátozás nélkül használhassák az arra közlekedők.

Ugyanennek a beruházásnak a keretében hamarosan teljesen elkészül a Tanító utcai körforgalom. Kialakításával párhuzamosan felújították a közvilágítási hálózatot, hamarosan lezárul a zöldfelületrendezés, valamint a víztelenítő rendszer kialakítása. Mind a Tanító utcai, mind a Háros utcai körforgalmú csomópont megépítése a térség biztonságosabb közlekedését segíti elő a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a BKK beruházásában.