A Thrustmaster és Toyota közösen népszerűsítik az e-motorsportot

A versenypályákon az utóbbi időben sikert sikerre halmozó, múlt hétvégén a Le Mans-i címvédéssel a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018/2019-es évadjában világbajnoki címet szerző Toyota bejelentette, hogy együttműködésre lép a Thrustmasterrel, a játékkontroller-ipar egyik világvezető márkájával. Céljuk, hogy az e-motorsportot minél szélesebb közönség számára tegyék elérhetővé és vonzóvá. Az együttműködés keretében érkeznek majd hivatalos TOYOTA GAZOO verseny-szimulátorok is a Thrustmaster T-GT hivatalos kormánykerekével. Az első közös találkozás a nagyközönséggel egyébként éppen a Le Mans-i 24 órás verseny keretein belül történt, ahol a TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Faluban bemutatkozott a TOYOTA GAZOO Racing Rajongói Hűségprogramja is.

A Toyota sikerszériában lévő versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing vadonatúj hivatalos versenyszimulátorait még élvezetesebbé teszi a Thrustmaster által gyártott csúcs T-GT kormány a Play Station 4 Gran Turismo Sport játékában. A szett bemutatására az FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018-2019-es évadának fináléjában, a 24 órás Le Mans futamon kerül sor, amelyet egyébiránt a Toyota ismét dupla dobogóval húzott be, nem csupán megvédve tavalyi Le Mans győztesi címét is, de megszerezve a pilóták és konstruktőrök világbajnoki címét egyaránt.

A GR Supra GT Cup (a világ első egymárkás e-motorsport versenysorozata a Gran Turismo Sport játékon) sikeres elindítását követően a TOYOTA GAZOO Racing hivatalos versenyszimulátorait úgy tervezték, hogy az európai rajongók is betekintést nyerhessenek az e-motorsport izgalmas világába és lehetőségeibe. További céljuk, hogy más Toyota események alkalmával még szélesebb közönségnek is bemutassák a versenyt. A T-GT egy csúcskategóriás kormánykerék, ami a Thrustmaster mérnökeinek és a Gran Turismo megalkotóinak többéves együttműködéséből született. A TG-T minden olyan érzetet megad, ami az ultra-valóságos versenyélményhez kell, méghozzá olyan innovatív és egyedi technológiák segítségével, mint például a mélyreható erő-visszacsatolási érzés a kormányoszlopban. A folytonosság, a pontosság és az élethű megoldások a vezető képességeinek határait feszegetik, megadva ezzel az e-bajnokság világának teljes élményét. A Thrustmaster T-GT-t használják az FIA által elismert Grand Turismo bajnokságokon is, amelynek szintén a TOYOTA GAZOO Racing a hivatalos partnere.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!