Ismét rekordot döntött a VW ID.R

Több mint 40 másodperccel döntötte meg a Romain Dumas vezette VW ID.R az eddigi elektromosautó rekordot, így a Nürburgring-Nordschleife körön 6 perc 5,336 másodperc alatt száguldott végig.

Videónkon jól hallható, az összesen 680 lóerős két villanymotor visítása, hiszen nem kis feladat volt a 206,96 kilométeres átlagsebesség elérése ezen a hegyes-völgyes, kanyargós pályán. A videón 1:55-nél egy pillanatra elérte 265 kilométeres sebességet is.

vw_id4_m.jpg

Ne felejtsük el ugyanakkor, hogy az új körrekord főként a műszakiaknak köszönhető, akik létrehozták a legjobb tömeg/teljesítmény arányt, bűvészkedtek a szélcsatornában, és olyan komoly feladatot is meg kellett oldaniuk, hogy a nagy terhelés ellenére se hevüljenek túl az akkumulátorcellák.

vw_id3_m.jpg

Tisztán elektromos autóval egy darabig nehéz lesz megdönteni a VW ID.R eredményét, ám az is igaz, hogy a Porsche 919 Evo Hybrid éppen egy éve igen magasra helyezte a mércét az 5 perc 19,55 másodperces köridővel.

Mint emlékezetes, a Volkswagen Motorsport 2018. június 24-én az USA legendás Pikes Peak International Hill Climbfelfutó versenyén mindent vitt a 7: 57,148-as idővel, erről videót ide kattintva láthattok, és mindössze három héttel később egy új, 43,86 másodperces csúcsidőt jelölt ki az elektromos autók számára Dél-Angliában, a Goodwood Festival of Speed sebesség ünnepen.

A D