Újrakezdték gyártani a korábbi generációs Suprák alkatrészeit

A 17 év után feltámasztott Toyota sportautólegenda, a GR Supra bemutatása kapcsán felélénkülő rajongói érdeklődésre reagálva a Toyota úgy döntött, hogy az ikonikus modell korábbi generációjának tulajdonosai számára megkezdi bizonyos eredeti gyári alkatrészek újbóli gyártását. A bejelentés a rajongói klubokban és a Suprára specializálódott tuning körökben hatalmas lelkesedést váltott ki.

A több mint 40 éves múltra visszatekintő Toyota Supra legendájához nagyban hozzájárult az elmúlt években a tény, hogy ez a világ egyik leggyakrabban tuningolt sportautója. A modell népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett a Halálos iramban (Fast and furious) sorozat is, a filmben feltűnő narancssárga tuningolt Supra kapcsán számos legenda kering az interneten. Az alábbi linken egy válogatás látható a filmben szereplő Supra emlékezetes jeleneteiből:

A nem mindennapi motorsport hagyományokra visszatekintő mindezt felismerve úgy döntött, hogy elkezdi bizonyos korábbi generációs Supra alkatrészek újbóli gyártását. annak érdekében, hogy a Toyota sportkocsik tulajdonosai hosszú időn át kiváló állapotban tarthassák autóikat, tovább növelve azok használtpiaci értékét. A Toyota azt reméli, hogy ennek révén a rajongók még nagyobb kedvvel vásárolnak majd Toyota sportautókat, mivel tudják, hogy hosszú távon is számíthatnak a vállalat támogatására, amely lehetőséget teremt autójuk további személyre szabására és tökéletesítésére is.

A Toyota még 2018-ban, az új generációs, A90-es termékkód alatt futó, Európában az első évben mindössze 900 darabban, plusz 90 limitált szériás példányban gazdára találó vadonatúj GR Supra fejlesztése során kezdte megvizsgálni a tulajdonosok visszajelzései alapján, hogy az A70/80 Supra modellek mely alkatrészei a legkeresettebbek, vagy éppen nem kaphatók már a piacon, holott lenne rájuk igény.

Ezekre az igényekre reagálva Shigeki Tomoyama, a Toyota sportautók jövőbeni fejlesztéséért és a vállalat valamennyi motorsport tevékenységéért felelős TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló vezetője jelentette be a GR Heritage Alkatrész Projekt beindítását. A projekt célja az A70/80 modellek alkatrész-ellátásának biztosítása. Jelenleg a Toyota szakemberei azt tanulmányozzák, hogy melyek a tulajdonosok által legkeresettebb alkatrészek, egyben felmérik az értékesítési, kiszállítási lehetőségeket, kialakítják az árakat és meghatározzák az egyes értékesítési régiókat. A TOYOTA GAZOO Racing célul tűzte ki az A70/80 alkatrészeinek tényleges beazonosítását és a szállítás megkezdését 2019 végéig, egyben megvizsgálják további legendás Toyota modellek bevonását is a projektbe.