És, azt tudtad, hogy a piac egyik legszínesebb nagycsaládos modellválasztékát kínálja a Toyota

A minimum maximuma

Idén ősztől a Toyota ügyfelei akár egy kompakt személyautóval megegyező alapterületen is utazhatnak hetedmagukkal: ekkor debütál ugyanis a ProAce City, a márka kompakt modul egyterűje. A típus a ProAceVerso átgondolt megoldásait, felső kategóriás biztonsági funkcióit olyan új fejlesztésű, vezetőtámogató szolgáltatásokkal egészíti ki, mint a 180 fokos panoráma tolatókamera vagy a vontatmány-stabilizáló rendszer. A praktikumról rengeteg ötletes tárolóhely gondoskodik; még a kézifék helyén is rekeszt alakítottak ki, köszönhetően az elektromos rögzítőféknek. A 110-130 lóerős benzinmotorokkal és 75-130 lóerős dízelekkel forgalomba kerülő Proace City fedélzetén hét teljes értékű ülést helyeztek el a tervezők. Mivel a széles karosszériának köszönhetően a második sorban akár három biztonsági gyermekülés is elfér, a ProAce City így is kielégítheti a nagycsaládos vásárlók elvárásait – ilyenkor a 4,4 méteres karosszériahosszra rácáfolóan tágas, 775 literes csomagtartó várja csomagjaikat.

Nem ismer lehetetlent

Azok a nagy létszámú családok, akiknek az átlagosnál keményebb igénybevételre tervezett, minden kihívást könnyen teljesítő járműre van szükségük, a Toyota Land Cruiserben találhatják meg a számításukat. A világ legkompetensebb terepjárójaként élő legendává vált Land Cruiser ma már a legmagasabb kényelmi és biztonsági elvárásoknak is messzemenőkig megfelel; tökéletes partner, akár családi társat, akár munkaeszközt vagy reprezentációs járművet keresünk. A zárható vagy részlegesen önzáró hátsó differenciálműnek, valamint a Multi-Terrain hajtáslánc- és kamera-üzemmódokhoz hasonló segédrendszereknek köszönhetően akár tapasztalatlan felhasználók is maximálisan ki tudják aknázni a Land Cruiser fogalomnak számító terepalkalmasságát. A 2.8 literes, 177 lóerős dízelmotor és a hozzá kapcsolódó, hatfokozatú automata sebességváltó minden helyzetben szuverén teljesítményt biztosít. A 484 centiméteres autó kezelését modern érintőképernyős vezérlőfelület teszi gyerekjátékká, a legkisebb családtagok modern elvárásait pedig a fedélzeti wifi hotspot elégíti ki.

Családi fényűzés

Aki a Land Cruiser kivételes luxusát ötvözné a Prius+ környezeti kompatibilitásával, a Toyota prémium testvérmárkájának palettáján találja meg a kedvére való nagycsaládos modellt. A Lexus RX L az egykori kategóriateremtő RX negyedik generációjának legpraktikusabb kivitele, amely a márkától megszokott fényűzést a Toyota etalonszámba menő helykihasználásával ötvözi. Habár az autó csupán 11 centiméterrel hosszabb az ötszemélyes alapváltozatnál, a középső üléssor magasabbra emelésével és a belmagasság visszafogott növelésével értékelhető férőhelyet tudtak kialakítani a leghátsó sorban. Ráadásként a második sori ülés nemcsak 40:20:40 arányban osztva dönthető, de 150 milliméteren hosszában is tologatható – ez rekord értéknek számít a piacon jelenleg elérhető hétszemélyes szabadidőjárművek körében. Az RX L két villanymotorból és egy 3.5 literes V6-os benzinmotorból álló hibrid hajtáslánca 313 lóerő rendszerteljesítményt nyújt, ugyanakkor 7,9 literes átlagos üzemanyag-fogyasztása egy fele ekkora teljesítményű, de jóval környezetszennyezőbb dízel crossovernek is becsületére válna.

A Toyota hétszemélyes típusainak induló ára, állami támogatás nélkül és azzal csökkentve. A listában szereplő valamennyi modell esetén igénybe vehető lesz a maximális, 2,5 milliós támogatás.


Induló ár (Ft) Támogatott ár (Ft)
Toyota Prius+ 9 925 000* 7 425 000
Toyota ProAce Verso 10 063 000 7 563 000
Toyota ProAce City Verso (még nincs ára)
Toyota Land Cruiser 15 060 000 12 560 000
Lexus RX 450h L 19 840 000 Ft* ?

*Kedvezményes alapár