Alszol Te rendesen? A SEAT megerősíti a kínai piacra való belépési szándékát a Kínai Kormány spanyolországi látogatása során

A SEAT folytatja a kínai piacra való  belépési stratégiáját. A kínai kormány küldöttsége ma meglátogatta a SEAT székhelyét Martorell-ben (Barcelona), hogy találkozzon a JAC Volkswagen közös vállalat partnereivel (SEAT, Volkswagen Group Kína és JAC). A kínai delegációt, melyet Anhui tartomány kormányzója, Li Jinbin és Ling Yun, a tartományi főváros, Hefei polgármestere vezette, ahol a JAC központja található, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, a SEAT elnöke Luca de Meo, a Volkswagen Group Kína vezérigazgatója Dr. Stephan Wöllenstein és a JAC elnöke An Jin fogadta.

A JAC Volkswagen partnerek és a 2017-ben alapított közös vállalat, amely a teljesen elektromos autók fejlesztésére, gyártására és forgalmazására összpontosít, megállapodást írt alá, amely további lépéseket tesz lehetővé a SEAT kínai piacra való  két-három éven belüli bevezetésében. A megállapodás meghatározza a partnerek közötti együttműködést és a közös vállalat jövőjére vonatkozó stratégiát. Továbbá a JAC Volkswagen a Volkswagen-csoport globálisan integrált tagjává válik, és aktív szerepet fog betölteni a gyártási hálózatában.

Az új K + F központ a mobilitási megoldások fejlesztésében kitűzött célok elérésének sarokköve, és többek között integrálni fogja a kisebb e-autók és komponensek közös fejlesztésének képességeit, valamint az autóipari alkalmazások technológiáinak kutatását. Jelenleg építés alatt áll, a tervek szerint 2021-ben nyílik meg, és Hefei-ben található.

Luca de Meo, a SEAT elnöke hangsúlyozta, hogy “a megállapodás aláírása új lépést jelent a SEAT globalizációjának stratégiai tervében. Üzleti tevékenységünk kínai bevezetésével egyidejűleg segítjük a vállalat jövőjét és az elektromos mobilitást. Ma az elektromos mobilitás viszonyítási alapja Kína. Célunk, hogy részesei lehessünk ennek az ökoszisztémának a tudás cseréje és a fenntarthatóbb globális mobilitás elérése érdekében. “

A kínai kormány delegációja látogatást tett a SEAT Design Center-ben, a dél-európában egyedülálló létesítményben, ami a technikai központ része, a SEAT technológiai magja, amely több mint 1000 mérnököt foglalkoztat, így a vállalat a legjelentősebb ipari befektető a kutatás-fejlesztés területén Spanyolországban. A 62 millió lakosú kelet-kínai Anhui tartomány képviselői meglátogatták a martorelli gyárat is, ahol a SEAT három legkelendőbb modelljét, a Leont, az Ibizát és az Aronát gyártják. A martorelli üzem Európa egyik legmodernebb és leghatékonyabb gyára, naponta több mint 2300 járművet gyárt, 30 másodpercenként egyet (2018-ban 474 300 autót gyártottak), melyek 80 országban kerülnek a forgalmazásra. A delegáció következő állomása a CARS volt, a SEAT alkalmazottak egészségügyi és rehabilitációs központja, ahol a traumatológia, a kardiológia és a nőgyógyászat területén dolgozó szakemberek személyre szabott szolgáltatások széles skáláját biztosítják.

Mivel Barcelona referenciának számít mint innovációs központ és globális intelligens város, a SEAT-nál tett látogatást követően az Anhui-kormány küldöttsége a SEAT Metropolis:Lab, a Volkswagen csoport digitális laboratóriumi hálózatába integrált, innovatív laboratóriumába ment, valamint a Pier01-be (Barcelona Tech City) utazott, ami a város start-up ökoszisztémája Barcelona szívében.

Kína, kulcsfontosságú ország a SEAT jövőbeli stratégiájában

Tavaly júliusban a SEAT, a Volkswagen Group Kína és a JAC megállapodást kötött Berlinben, Angela Merkel német kancellár és Li Keqiang kínai miniszterelnök jelenlétében, amelyben a SEAT az elektromos járművek gyártására és forgalmazására létrehozott JAC Volkswagen közös vállalat partnerévé vált, és a Volkswagen Csoport vezető márkája lett a projektben. A közös vállalatot 2017-ben való megalakulása óta a SEAT know-how-val segíti a design és a K + F területén.

A SEAT közös vállalkozásban való részvételét egy új megállapodás aláírásával ratifikálták, amit novemberben írtak alá Madridban, amely meghatározza az elektromos járművek bevezetéséhez szükséges platform fejlesztését és egy új K + F központ létrehozását Hefei városában. A megállapodást a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, JAC elnök Jin Jin és SEAT elnök Luca de Meo írták alá, a Kínai Népköztársaság Elnöke Xi Jinping és a spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez jelenlétében.